ZyXEL обяви нови IPv6 мрежови решения

Категория: Хардуер , ИТ инфраструктура , Мрежи , Интернет , Мрежи , Телекомуникации , Сторидж
Наско Атанасов
четвъртък, 1 Март 2012 18:24ч

ZyXEL обяви нови IPv6 мрежови решения
Тайванският производител ZyXEL Communications пусна нови мрежови продукти, съвместими с протокола IPv6, които допълват съществуващото продуктово портфолио на компанията за IPv6.

Новоразработените решения за оптична връзка от край до край и IPv6 съвместимост включват VDSL2 DSLAM с два модела (VES1724 и VES-1608FE-57), карта (VLC1424G-56) за разширение както и иновативната технология „pair-bonded“ за VDSL шлюзове (P-873HNUP ), осигуряваща двойна функционалност чрез WAN Gigabit Ethernet интерфейс за FTTH приложения и 802.11n Wi-Fi връзка за до 300 Mbps.

За доставчиците на услуги и пренос е критично шлюзът да поддържа HomePNA 3.1 със скорост на трансфер на данни до 320 Mbps, както и унифициран USB порт за поддържане на сървъри за печат, USB базиран мрежов сторидж NAS или контролери за безжични устройства Z-Wave използвани в различни интелигентни приложения за дома.

IPv6 увеличава възможностите на т.нар. тройни услуги - достъп до високоскоростен интернет, пренос на глас и аудио стрийминг, HDTV, интернет телевизия и интерактивни игри. Решението VDSL2 представя xDSL технология за широколентов достъп до интернет мрежа и допринася за по-висок среден приход от потребител на доставчиците на услуги и пренос.

Оптимизацията на честотния обхват и функциите с добавена стойност са важни съображения за инвестиция в инфраструктурата, особено за DSL оператори, които са изправени пред агресивната конкуренция на кабелните и оптични оператори. Решението на ZyXEL за логическо обединяване на два физически VDSL2 порта (VDSL2 Pair-bonding Solution) е създадено да помогне на операторите да надграждат лесно и ценово ефективно съществуваща xDSL инфраструктура и да постигат висока производителност и развитие чрез разработване на повече услуги с минимална инвестиция.

Интелигентният дом, друга очертаваща се тенденция днес, може да разчита също на технологията „pair-bonding“ за приложения, взискателни към честотната лента като IPTV, Smart TV, управление на енергията в дома, автоматизация на дома и LTE приложения.

Етикети: мрежи , ZyXEL , ipv6 , широколентови мрежи , Зиксел , шлюз , VDSL2

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени