За 5 години през Collective Intelligence на Panda Security са минали 1.7 билиона файлове

Категория: Информационна Сигурност , Облак
Благой Благоев
четвъртък, 31 Май 2012 12:00ч

Panda Security отбелязва пет години от пускането на системата си за сигурност от облака. Благодарение на платформата Collective Intelligence 99.4 от целия трафик на зловреден код, преминаващ ежедневно през лабораторията PandaLabs се сканира, класифицира и неутрализира.

През 2007, след две години усилена работа Panda Security разработи пионера в облачните технологии – системата Collective Intelligence, благодарение на която компанията предлага облачна сигурност както на домашни потребители, така и на големи корпорации.Този нов модел за защита беше приветстван широко и беляза нова крачка в развитието на цялата индустрия, предлагайки на потребителите редица преимущества: редуциране на първоначалните инвестиции почти 50%, редуциране на консумацията на ресурси от сървъра и десктопа и най-добрата възможна защита в реално време.

Всеки ден Collective Intelligence получава повече от 3 билиона заявки от потребители на Panda решенията и преглежда повече от 150 000 нови файла, за да прецени дали те са вредоносни или не. Според доклада на PandaLabs за първото тримесечие (Q1 Report) експоненциално расте броят на заразени компютри в глобален мащаб, като водеща страна в това отношение е Китай с 54.25 % от общия брой заразени PC-та, следван от Тайван - 47.15% и Турция с 42.75%.

Благодарение на технологията Collective Intelligence, Panda Security беше първата компания, доставяща решения за облачна сигурност на пазара: Panda ActiveScan, сканираща от облаците от 2007; За домашни потребители сканирането от облака беше въведено през 2008 г., а първата програма за защита от облака Panda Cloud Antivirus - през април 2009; Panda Cloud Protection – корпоративното решение на Panda от ноември 2009, което осигури защита по трите най-важни направления – сървъри и десктопи с Panda Cloud Office Protection, електронна поща с Panda Cloud Email Protection и защита на уеб трафика с Panda Cloud Internet Protection. И не на последно място по значение е, че всички решения могат да бъдат доставени по модела SaaS (Сигурността като услуга).

Panda Security предлага на потребителите да ползват безплатно: Panda ActiveScan, сканиране и антивирус при поискване достъпно на www.activescan.com; Panda Cloud Antivirus (www.cloudantivirus.com), безплатна версия; Panda Cloud Protection за корпоративни работни станции, сървъри, електронна поща и уеб трафик. Безплатната версия на http://cloudprotection.pandasecurity.com.

Етикети: Panda Security , PandaLabs , облачна сигурност , Collective Intelligence

Четете още:



Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...



Най-четени