Xerox Versant 2100 Press: нова професионална система за печат на Xerox

Категория: Хардуер , Принтери , лазерни принтери
Saga Technology
понеделник, 9 Юни 2014 18:02ч

Xerox Versant 2100 Press: нова професионална система за печат на Xerox
Xerox Versant 2100 Press е предназначена за доставчиците на графични комуникации. Тя предлага производителност от скорост 100 цветни отпечатвания в минута (6000 отпечатвания в час). Стабилната конструкция на машината е предпоставка за издържливост при високи производствени натоварвания, осигурява дълъг живот на машината и сервизна поддръжка с минимални интервенции.

Xerox Versant 2100 Press използва широк спектър медии за печат до 350 gsm, включително текстури, релеф, полиестер, синтетични материали и други специални материали и арт хартии.

Системата предлага 10-битова обработка на цвета. Тя е снабдена с лазерна система с 32-лъчев VCSEL лазер за формиране на изображението - Xerox технология, даваща реални 2400 точки на инч и високо качество при формиране на растерни изображения, която осигурява висока хомогенност и надеждност. Като резултат има възможност за ползване на специалните ефекти на Xerox - фина графика, gloss mark (ефект на холограма) и работа с микрошрифтове;

Автоматичната система за мерене и калибриране на цвета е с вграден спектрофотометър. С едно натискане на бутон операторът задейства поредицa от процедури за линеаризация и профилиране, в резултат на които в контролера за управление се появява профил, гарантиращ оптималното цветопредаване върху използваната медия. Ако в заданието се използват цветове от Pantone, за тях прави отделна калибрация.

Новият нискотемпературен тонер придава мек, матиран завършек, който поставя различни акценти върху цветните изображения, сенките и светлите участъци.

Smart technology концепцията пък дава възможност за автоматизирана настройка на параметрите на машината чрез описването им в профили по видове хартии. Присвоена е и автоматична система за контрол на регистрацията на изображението, усукване (scew) и перпендикулярност. Коригират се и напречните девиации на плътността на цвета (smile correction).

Xerox Free Flow Print Server е мощен сървър за управление на задачите за изпълнение. Уникалният нов инструмент Xerox Stock Library Manager предлага мениджмънт и детайлно описание на медиите – интелигентната обработка съобразно вида и плътността на хартията.

Допълнително към системата се предлагат и някои инструменти за оптимизиране на работния процес. Например, с Xerox FreeFlow Core производителите на печатни продукти могат да автоматизират сложни предпечатни стъпки, а с XMPie StoreFlow да създадат и разработят оnline портали за web-to-print услуги

Те могат да разчитат и на услугите Xerox Connect Advantage Services, които комбинират технология за диагностика с екип от специалисти, които проактивно решават проблеми.

Етикети: принтер , Xerox , лазерни принтери , цветен принтер

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени