Xerox поема печатните операции на Procter&Gamble в световен мащаб

Категория: Хардуер , ИТ бизнес , Любопитно , ИТ политика
Теодора Илиева
четвъртък, 30 Април 2009 14:28ч

Xerox ще управлява печатните операции на Procter & Gamble Company (P&G) на световно ниво, спомагайки за намаляването на оперативните разходи на компанията с 20 – 25%. Петгодишният глобален договор за услуги гласи, че Xerox ще управлява печатната инфраструктура на P&G, включително офисните и домашно-базираните работни процеси.

В сътрудничеството си с Xerox, P&G има възможност да си осигури намаляване на разходите и повишаване нивото на удовлетвореност на потребителите. P&G прогнозира намаляване на енергийните разходи за печат с 30 процента и на количеството изразходвана хартия с 20-30 процента на годишна база.

„Опростяването на нашата глобална печатна структура спомага за повишаване на надеждността и ефективността на работните процеси в компанията,” каза Филипо Пасерини, ИТ изпълнителен директор и президент на Global Business Services в P&G. „Тази новаторска инициатива е още една крачка към целта „да бъдем дигитални” и да направим работното си място природосъобразно.”

С употребата на базирани на Lean Six Sigma методологии, Xerox Global Services ще предостави корпоративна стратегия, която се очаква да освободи стотици минути заетост на всеки от служителите годишно.

Компанията планира провеждане на обучение за служителите в P&G за работа с новата печатна среда, включващо съвети за оптимизиране на времето, необходимо за печат на документи. Като допълнение, Xerox ще създаде уеб портал за поддръжка и онлайн обучение за безпроблемно боравене с оборудването и консумативите.

Мащабът на договора с P&G е пример за начина, по който Xerox разширява лидерството си в управляваните принт услуги на световно ниво. Според Кен Уейлърщайн, вицепрезидент изследвания в Gartner, Inc., ”Управлението на документи на корпоративно ниво продължава да представлява едно от най-трудоемките, неефикасни и пренебрегвани възможности в компаниите за намаляване на разходите и увеличаване на производителността”

„Ние вярваме, че договора с P&G ще даде знак на всички компании да извлекат повече ползи от печатната инфраструктура, в която са инвестирали.” каза Стивън Кронин, президент на Xerox Global Services. „Внедряването на управлявани принт услуги позволява на P&G да се концентрира върху същността на бизнеса си и в същото време да постигне устойчиво развитие.”

Етикети: инфраструктура , Xerox , СЕК , НАП , портал , уеб , Gartner , обучение , хартия , онлайн , работа , ИТ , C , чат , GM , производителност , глоба , БИ , онлайн обучение , Procter&Gamble

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени