Windows 8 и Windows 9 в процес на разработка

Категория: Софтуер , Операционни Системи , Windows
Александър Главчев
понеделник, 19 Октомври 2009 16:56ч

Microsoft разработва наследниците на новата си операционна система Windows 7 – Windows 8 и Windows 9. Очаква се новите ОС да бъдат базирани на 128-битова архитектура. Новината идва от интернет сайта Arstechnica, който цитира началника на отдела за изследвания в Microsoft Рибърт Морган. Той е написал това в своя профил в популярната социална мрежа LinkedIn, но скоро след това информацията е била премахната.

„Работя във високосекретно подразделение по изследвания и разработки, включващи стратегическо планиране на средно- и дългосрочни проекти. В момента някои от тях включват 128-битова архитектурна съвместимост с ядрото на Windows 8 и планове за Windows 9”, е било написано в профила на Морган. Също така оттам ставало ясно, че Microsoft вече води преговори с компаниите Intel, AMD, HP и IBM по повод поддръжката на 128-битова архитектура.

Известно е, че Windows 7 ще бъде последната операционна система на компанията, която ще поддържа 32- и 64-битови архитектури. Сървърната й версия Windows Server 2008 R2 ще бъде само 64-битова.

Етикети: Microsoft , операционна система , Windows 7 , Windows 8 , Windows 9

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени