Водещите Интернет медии учредиха Интерактив Асошиейшън България (IAB)

Категория: ИТ политика , Събития
Saga Technology
петък, 25 Септември 2009 15:09ч

Водещите интернет издатели в България основаха сдружение с нестопанска цел “Интерактив Асошиейшън България“ (IAB). Сдружението е отворено за членство на интернет медиите, технологичните компании, рекламните агенции и рекламодатели, които активно създават и развиват пазара на интерактивната реклама в България.

Асоциацията е създадена от водещите Интернет медии, които покриват над 90% от Интернет аудиторията в България и събират над 80% от пазара на онлайн рекламата в страната: “Дарик Нюз” ЕООД, “Дир.БГ" АД, “Икономедиа”АД, “Инвестор.БГ” АД и “Нет Инфо.БГ” АД.

Учредителите планират да развиват Асоциацията в духа на целите и стойностите на световната организация The Interactive Advertising Bureau (IAB) и да отворят “Интерактив Асошиейшън България” за членство на технологичните компании, рекламните агенции и рекламодатели в България за по-нататъшно стимулиране и развитие на интерактивната реклама у нас.

Основните цели на сдружението са:

1. Да популяризира интерактивния маркетинг и да подпомага рекламните, маркетинг и PR специалистите, рекламните и маркетинг агенциите, медиа шоповете.

2. Да споделя най-добрите практики на интерактивната реклама;

3. Да създава и утвърждава критерии за единна измеримост и професионални и етични стандарти;

4. Да извършва проучвания в областта на интерактивната реклама и маркетинг и да публикува и разпространява резултатите от тях;

5. Да подпомага обучението на кадрите в интернет медиите.
 
Членството в “Интерактив Асошиейшън България (IAB)” дава възможност да се създава среда и стандарти за качество на предлаганите услуги и продукти,  да се изграждат и утвърждават професионалните и етични норми в бранша, както и да се стимулира саморегулирането на  пазара на интерактивната реклама в България.

Мисията на асоциацията е да популяризира преимуществата и възможностите на интернет рекламата, като едни от основните канали за комуникация, наред с телевизията, радиото, пресата и външната реклама. Да популяризира преимуществата на интернет ракламата, като таргетиране, висока ефективност и разнообразност на формите и подходите. “Интерактив Асошиейшън България (IAB)” ще работи за утвърждаването на ясни правила и добри практики за всички, които правят бизнес в областта на интернет медиите, технологичните компании, рекламните агенции и рекламодатели свързани пряко или непряко с дигиталната и интeрактивната реклама в България.


Етикети: Интернет , маркетинг , телевизия , проучвания , Инвестор.БГ , радио , обучение , стандарт , реклама , онлайн , България , ИТ , C , Нет Инфо.БГ , IAB , е-реклама

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени