Виртландия изпраща поздравителен адрес до Барак Обама

Категория: Интернет , Любопитно
Saga Technology
петък, 23 Януари 2009 9:53ч

Виртландия изпрати официално поздравително писмо до новия американски президент Барак Обама, от името на народа на първата интернет-базирана държава:
 
"Почитаеми г-н Президент, Вие символизирате надеждата за положителни промени на американския народ, както и на голяма част от човечеството. Моля приемете искрените ни поздрави и най-добри пожелания за успех от името на гражданите на Виртландия, първата в света интернет-базирана суверенна държава", се казва в поздравителния адрес.

В писмото, подписано от канцлера на Виртландия още се подчертава, че сред многото черти, които правят президенството на Барак Обама уникално, е и безпрецедентната употреба на модерни интернет технологии по време на предизборната кампания.

Канцлерът на Виртландия изразява също и своята вяра в разбирането от страна на президента на САЩ за концепцията и перспективите пред интернет-базираната страна, която надхвърля националните граници без да нарушава или омаловажава суверенността на нито една страна.

В унисон с принципите за консенсус на първата уеб-базирана държава, официалното поздравително писмо беше написано на базата на поздравления от Виртландските граждани, сред които и българи. В момента значителна част от гражданите на Виртландия са от български произход. Виртландия е експеримент по легитимност и самоиздържане на държава без собствена територия. Виртландия наброява близо 300 души от пет континента.

Интернет-базираната суверенна държава Виртландия е основана на 14 август 2008 година като обществена инициатива. Представлява се от официалния си уебсайт www.Wirtland.com. В момента се управлява от Канцлер и цели да стане парламентарна демокрация.


Етикети: Интернет , LAN , Апис , НАП , сайт , ИТ , C , ДСК , HR , БИ , Барак Обама

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени