Валери Борисов: „С двойното намаление на цената на е-подписите гражданите могат да получават повече услуги от държавата“

Категория: ИТ политика , e-правителство
Saga Technology
неделя, 25 Януари 2015 19:55ч

Заместник министър-председателят по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова първа получи електронен подпис с 3-годишен срок на валидност. Това стана по време на представянето на нова тарифа за електронни подписи в пилотен фронт офис в сградата на Централна поща, София.

Гражданите могат да получават повече услуги от държавата бързо и сигурно, срещу по-малко пари, след като от 21 януари, един от големите доставчици на електронни подписи – „Информационно обслужване“ АД, въведе изцяло нова тарифа. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов при представянето на новите условия за продажба на сертификатите. Той съобщи, че цената на електронните подписи за граждани намалява двойно и става 12 лева. „Това се равнява на цената на един билет за градски транспорт месечно“, каза заместник-министър Борисов. За фирмите намалението е с повече от 15%, а комплектът карточетящо устройство и карта за е-подпис е с 40 процента по-евтин.

Според заместник-министъра до този момент една от основните причини за слабото използване на електронни услуги от гражданите е била цената на електронния подпис, който се изисква за удостоверяване на личността пред цифровата администрация.

Етикети: е-правителство , Информационно обслужване , електронен подпис , МТИТС , Валери Борисов

Четете още:Последни новини
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...
 
Вали Компютърс ООД е вече официален дистрибутор на Asus за ...
 
BRIX Gaming UHD с моделно име GB-BNi5HG4-950 е най-новото устройство ...
 
Българският разработчик на високотехнологична медицинска апаратура БТЛ Индъстрийз представи иновативен ...