В технологичен камион STG Truck IBM демонстрира у нас последните си постижения

Категория: Хардуер , ИТ инфраструктура , Мрежи , Сървъри , Сторидж
Saga Technology
вторник, 16 Април 2013 9:21ч

В технологичен камион STG Truck IBM демонстрира у нас последните си постижения
Технологичният камион на IBM, част от пътуващото изложение IBM System Technology Truck (STG Truck), гостува на София до 19 април. Калин Димчев, търговски директор на IBM България, “отвори” камиона за журналисти и посетители: “Все по-ясно виждаме колко активно технологиите навлизат в бизнеса, правейки го по-динамичен и дори по-агресивен. Но те също така променят и начина ни на живот, водейки ни към едно по-интелигентно бъдеще. Бъдеще, което се основава на технологиите, които ще представим по време на това изложение, както и на всички иновации и решения на IBM, създадени в стогодишната история на компанията” – сподели Димчев по време на прес конференцията.

В предстоящите четири дни ще бъдат представени технологии в няколко основни продуктови направления на IBM, част от които са Pure Flex Systems, Power Systems, Blade Center. Това са системи за съхранение на данни, виртуализации и облачни решения на IBM от последно поколение, с които компаниите ще могат по-лесно да постигнат бизнес целите си при по-ниски разходи.

В програмата специализираните сесии се редуват с демонстрации на последните хардуерни решения и продукти на IBM. Сред тях са Pure Flex Systems, Power Systems, Blade Center, Smart Applications, Smart Cloud solutions и др. Панелните сесии ще са интересни за представителите на ИТ и бизнес сектора, партньори и клиенти, студенти, ученици и всички, които се занимават професионално или са любители на технологиите.

По време на пресконференцията се състоя шахматната блиц партия, в която малкия Матей Петков, многократен републикански шампион в категория деца до 12 години, игра срещу IBM системата PureFlex.

Камионът на IBM e разположен на площад „Княз Александър I Батенберг”, срещу Националната Художествена Галерия /на мястото на бившия мавзолей Г. Димитров/ и е отворен за посетители всеки ден от 10:00ч. до 18:00ч.

Етикети: IBM , сървъри , сторидж , сторидж технологии , PureSystems , IBM Power Systems , Pure Flex Systems

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени