В Google Glass се премахва нуждата от свързване към друго устройство за обмен на данни

Категория: Хардуер , Аксесоари
Благой Благоев
вторник, 17 Септември 2013 9:24ч

В Google Glass се премахва нуждата от свързване към друго устройство за обмен на данни
Последната актуализация на технологията изглежда ще даде възможност за потребителите на XE9 приложението да приемат връзка с интернет, премахвайки необходимостта от привръзване към устройство.

Разкритието е на Google Glass потребителя Ник Стар, което впоследствие е потвърдено от няколко потребители-тестери и показва, че очилата на компанията може да позволят обмен на данни, без да е необходимо привързване към връзката на смартфона. Според изнесеното, опцията е добавен в най-новата актуализация и изисква XE9 приложението, за да работи.

Google Glass изискват план за привързване, за да могат потребителите да предават данни към и от очилата. С актуализацията на технологията и XE9 обаче, казва Стар, той е бил в състояние да изключи привързването и все още да предава данни.

Това, че Google е премахнала привързването може да е важно за потребителите. Преди това те трябваше да плащат такса на някой доставчик, за да привържат устройството към техните смартфони и споделят данни. Това вече не е необходимо, според Стар.

Въпреки това друг коментар по твърдението на Старr казва, че макар функцията да работи за известно време, тя след това спира и изисква привързването бъде включено отново.

Етикети: очила за допълнителна реалност , Google Glass

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени