Ученици от Банско и Бургас първи в конкурса „Данъците, без които не можем“

Категория: Обучение
Благой Благоев
сряда, 17 Юли 2013 12:07ч

Антонио Банов, 17-годишният ученик от Професионална гимназия по електроника и енергетика в Банско, е един от двамата победители в конкурса „Данъците, без които не можем“. Той спечели мобилен телефон в текстовата категория на конкурса с есето си, в което защитава тезата, че дори и на Марс „без данъци не може“. Телевизионният водещ Део награди с таблет класираната на второ място Елица Ганева от 51 СОУ „Елисавета Багряна“ от град София. Георги Георгиев от СОУ „Г.С.Раковски“ от Котел е участникът, който се класира на трето място в текстовата категория и спечели електронен четец.

Във визуалната категория първи е Миладин Дончев от ПМГ „Академик Н. Обрешков“, Бургас. Неговото видео на тема „Данъците, без които не можем“ беше представено от актрисата Диляна Попова. Второ място в тази категория беше отредено за 14-годишния Явор Генчев от Габрово. Класираната на трето място – Гергана Даскалова, също получи лично своя електронен четец.

Конкурсът „Данъците, без които не можем“ беше част от образователната кампания на НАП „Влез в час с данъците“, която се проведе с подкрепата на Министерство на образованието и науката и програма „Глобални библиотеки“. В рамките на инициативата през учебната година служители на НАП се срещнаха с ученици от цялата страна. Близо 100 данъчни служители се срещнаха с 22 000 младежи на възраст между 14 и 18 години от 98 общообразователни училища в 28-те областни града в страната.

Над 8000 са последователите на кампанията във фенстраницата в социалната мрежа „Фейсбук“ (www.facebook.com/vlezvchas). В рамките на шест месеца всички онлайн фенове имаха възможност да се запознаят с интересни статии по важни за младите теми - „Кога трябва да започна сам да плащам здравните си вноски?“, ”Значението на касовата бележка”, „Кога декларираме пред НАП доходите си?“ и др. Всеки фен на страницата може да види коментарите на известни личности, които подкрепят инициативата в кратки блицинтервюта, достъпни и в канала на НАП в YouTube.

Етикети: конкурс , НАП , данъци

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени