Toshiba L74: телевизори със 75% по-ярка картина и перфектен звук

Категория: Електроника
Saga Technology
вторник, 8 Април 2014 10:58ч

Toshiba L74: телевизори със 75% по-ярка картина и  перфектен звук
Toshiba Europe GmbH отново представя серия иновативни телевизори L74. Те комбинират подобрен звук и качество на картината с интелигентните облачни услуги Smart TV Cloud в 3D телевизор по стандарта Full HD.

Устройствата притежават двуядрен процесор и се предлагат в три размера на екрана - до 140 см (55”). L74 също идват, за да предложат подобрено качество на картината и предимството на тънкия Direct LED екран. Това е осъществено чрез иновативната технология на Toshiba CEVO Picture. Тя осигурява много по-изчистени и интензивни изображения, които са с до 75% по-ярки от миналогодишните модели. За целта е реализирана нова система за осветяване, комбинирана с нова технология на изграждане на дънната платка. Наборът от цветове е обогатен чрез по-богат набор от LED светлини за по-голяма дълбочина и детайлност на картината.

Използваната високоскоростна технология за обработка на изображенията CEVO Picture прави възможно обработването на приетото компресирано излъчено съдържание и възстановяването му в оригиналното състояние чрез възвръщането на цвета и яркостта, които обикновено се губят по време на процеса на приемане и запис.

При L74 качеството на звука също е подобрено чрез новата технология CEVO Audio. Тя подобрява обхвата на баса от 150 Hz до 100 Hz, създавайки по-широк обхват на звуковото поле и невероятно мощен звук от толкова тънък телевизор благодарение на новия дизайн на говорителите. С възможността да контролира и да отделя бекграунд звуците и диалога, технологията за обособяване на звука дава на потребителите пълен контрол над вида аудио, който искат да слушат. Ако например гледате футболен мач на живо и искате да станете част от случващото се, може да изключите звука на коментара. От друга страна, ако искате да се фокусирате върху диалога в предаване или филм, може да намалите бекграунд ефектите и да настроите звука според вашите желания.

Част от наскоро разработената CEVO Audio система е и DTS Premium Sound системата, предоставяща още по-добър звук през два също значително подобрени 15-ватови стереоговорители. Използвайки модерна технология за декодиране, DTS Premium Sound трансформира стандартното стерео в истински съраунд звук.

Smart TV Cloud услугите, които са достъпни при серията L74, са станали по-интелигентни, а изживяването по-персонализирано благодарение на иновативните функции като MediaGuide Replay, които са част от новия и модернизиран потребителски интерфейс.

За разлика от препоръчваното съдържание, което се базира на общи потребителски тенденции за гледаемост на предаванията, тази нова услуга разпознава програмите, които потребителят гледа или е записвал преди това, след което автоматично ги „запомня“ заедно с аналогично съдържание в зависимост от индивидуалните зрителски навици. Също така, автоматично се създават списъци със съдържание и за различните членове на семейството, така че всеки да може да гледа своите предпочитани филми и програми.

Функцията за персонално видеозаписване (PVR) предоставя улеснен достъп до функции като запис с едно докосване, промяна на времето, EPG запис, препоръки и много други. Потребителите могат да паузират предавания на живо, за да говорят по телефона например, а PVR ще записва останалата част от програмата, докато потребителят не я пусне отново от мястото, до което е спрял.

В допълнение интеграцията на Twitter дава информация и туитове за последните и най-актуални телевизионни теми в реално време, както и популярните доставчици на съдържание и услуги – включително YouTube и разнообразие от приложения за забавление, музика и новини.

Серията L74 прави крачка напред в света на 3D, предлагайки картина, която оживява пред очите ви и спиращи дъха детайли, като едновременно с това има възможност за конвертиране на 2D в 3D съдържание.

Телевизорите от серия L74 са снабдени с богат набор от опции за свързване към различни устройства. Множеството HDMI портове пренасят безпроблемно забавлението на по-голям екран през лаптоп, гейминг конзола, Blu-ray Disc плеър или set-top box, а USB портовете позволяват достъп до мултимедия, съхранена на външен носител. L74 също така позволява пълноценното използване на домашната мрежа, което означава, че филми и всякакво медийно съдържание могат да бъдат гледани на по-голям екран без необходимостта от местене на компютъра или физическото му свързване към телевизора. Intel® WiDi и безжичната технология позволяват на потребителите да споделят съдържание от всеки съвместим лаптоп без кабели.

Серията телевизори Toshiba L74 ще се предлага в Европа през второто тримесечие на 2014-та година.

Етикети: Toshiba , 3D телевизор , HDTV телевизори , телевизори

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени