Тествано: HP Pavilion x360 Gold

Категория: Хардуер , Компютърни системи , Преносими компютри
Saga Technology
четвъртък, 21 Юли 2016 15:02ч

Тествано: HP Pavilion x360 Gold

Елегантното хибридно устройство идва в семпла опаковка, съдържаща освен компютъра и необходимите захранващи кабели. Но и това е всичко необходимо, тъй като пускането му в действие е лесно и безпроблемно. Преносимият компютър идва с предварително зареден Windows 10, 64-битова версия и служебна програма на HP за още по-голямо улеснение на управлението.


Цветът - матово злато, както и целият дизайн, ще говорят ясно за добрия вкус на потребителя. Под капака се крие процесор Intel Core i3-6100 на 2.3 GHz. Завъртащият се 13,3-инчов екран е по технология IPS, разбира се със сензорно (10-точково) управление за режим таблет.


 


Въпреки че серията Pavilion x360 е предназначена да пренесе хибридната конструкция на високия клас лаптопи HP Spectre x360 в по-нисък ценови диапазон, то на пръв поглед това не може да се установи. По-евтината серия има същото 360-градусово завъртане и отзивчива клавиатура. Допълнително усещането за стил се подсилва от линиите, наподобяващи тъкан и започващи от тъч пада и сякаш обвиващи целия панел на клавиатурата.


Обновената серия Pavilion x360, която компанията пусна през май, е по-тънка (с 20%) и по-лека от предишното поколение. Освен параметрите, с които дойде предоставеното ни за тестване устройство, тя съдържа още модели с процесори до i7, RAM до 16 GB и екрани до 15,6 инча. Що се отнася до размера и вида на диска, то той може да е до 512 GB SSD и до 1 TB твърд диск (като на тестовия модел). Предназначена до голяма степен за учащи се, серията предлага богата гама от различни опции за разнообразните желания на потребителите.


 


По спецификация за тествания 13,3-инчов модел животът на батерията е над 9 часа, което бе потвърдено при теста. 8-те гигабайта RAM позволиха бърза работа с разнообразни приложения, включително с PhotoShop.


360-градусовото завъртане е лесно, като всички междинни положения се установяват стабилно и позволяват съответните употреби: във форма на кула за игра, лаптоп – за работа, таблет – за навсякъде, но можете и сами да избирате удобното за вас положение според това, което искате да направите и според това къде сте в момента. Безпроблемното завъртане се осъществява чрез панти от неръждаема стомана, които по данни на компанията са издържали тестове от 25 000 отваряния и затваряния и 7000 пълни завъртания.


 


Друга забележителна характеристика на Pavilion 360 е усъвършенстваният звук. За получаване на впечатляващия резултат са помогнали експертите на B&O PLAY. Полученият звук е силен и ясен.


Въпреки малките си размери хибридният лаптоп има много възможности за свързване: 2 х USB 3.0, четец за карти с различни размери, HDMI порт, 1х USB 2.0, бутон за управление на силата на звука и аудио жак. Може да се отбележи като пропуск липсата на USB Type-C конектор, но пък и за този стандарт все още няма много устройства, които да искаме да свържем към лаптопа.


Серията Pavilion x360 е много подходяща за ученици и студенти, както и за всеки често пътуващ човек, с достатъчно производителност, малки размери и богати мултимедийни възможности. Според конфигурацията също потребителите могат да избират устройства от по-ниския или по-високия ценови диапазон.


Цената на конфигурация ( Intel Core i3, 13,3”, 8 RAM, 1 TB HDD), подобна на тествания модел, в Амазон започва от 689 долара (по време на писането на статията).


Етикети: HP Pavilion , хибридни таблети , лаптоп трансформър , хибриден ноутбук , лаптоп

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени