Telerik представя за първи път у нас мобилната платформа NativeScript

Категория: Софтуер , Приложен софтуер , Програмни езици , Application development
Saga Technology
сряда, 8 Април 2015 10:55ч

Telerik представя за първи път у нас мобилната платформа NativeScript
На технологичната конференция MobCon, Telerik, a Progress Company, представи за първи път в България бета версия на NativeScript – платформа с отворен код за разработка на „native” мобилни приложения с JavaScript, за основните мобилни платформи - Apple iOS, Google Android и, в бъдеще, Windows Universal.

NativeScript е създаден да улесни програмистите, работещи с уеб технологии като HTML, CSS и JavaScript и изисква минимално време за разучаване.

Разработена от Telerik и налична безплатно под лиценз Apache v2 на NativeScript.org, NativeScript платформата позволява на разработчиците да пишат JavaScript, който може директно да достъпва „native“ API-та. Така приложенията с NativeScript имат „native“ производителност и пълен достъп до API-та, идентични на приложенията, създадени с „native“ езиците на съответните платформи.

С NativeScript разработчиците могат да създадат само едно приложение, което да работи еднакво добре на всяка платформа, като по този начин спестяват значително време от разработка. Също така не е необходимо да учат Objective C, Java и C# или да имат предишен опит с „native“ платформа, тъй като могат да използват уменията си за работа с JavaScript. Решението използва иновативен метод за 100% показване на основните „native“ API-та (приложно-програмни интерфейси) на устройството, включително и незабавна поддръжка на API-тата на най-новите версии на iOS и Android.

Поддръжката на NativeScript е включена в Telerik AppBuilder – част от платформата за разработка на мобилни приложения от край до край, Telerik Platform. Това е второто решение с отворен код, което Telerik пуска на пазара. Миналата година компанията отвори кода на най-голямата библиотека от инструменти за потребителски интерфейс (UI) и функционалности за JavaScript – Kendo UI Core.

Telerik и Progress, която придоби българската софтуерна компания през декември 2014 г., виждат NativeScript като допълнение на решенията за междуплатформена разработка на мобилни, уеб и хибридни приложения като Apache Cordova и PhoneGap. През юни 2014 г. предварителна версия на NativeScript беше достъпна за подбрана група от ранни ползватели. Оттогава решението еволюира в цялостна платформа, която вече е в бета версия и е достъпна за всички. За да научите повече, посетете NativeScript.org и гледайте наскоро провелия се уебинар за решението.Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени