ТехноЛогика продължава подкрепата за университетите с издаване на ИТ учебници

Категория: Софтуер , Обучение , ИТ политика
Благой Благоев
петък, 13 Февруари 2009 16:53ч

Въпреки продължаващата икономическа криза, с финансовата подкрепа на софтуерната компания ТехноЛогика излезе от печат втора част на публикувания през пролетта на 2008 г. "Сборник от задачи по програмиране на С++" – "Обектно-ориентирано програмиране". Автори на учебното помагало отново са преподавателите от Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски" доц. Магдалина Тодорова, Петър Армянов и Калин Георгиев. Сборникът съдържа задачи за самостоятелна подготовка по програмиране на С++, както и CD с техните решения. Предназначен е за ученици и студенти, изучаващи С++ и може да бъде намерен в книжарниците в страната.

Публикуването на сборника е част от инициативата на ТехноЛогика за издаване на учебници по дисциплини от специалност "Информационни системи" във ФМИ, която започна през 2008 г. Цялата издателска и разпространителска дейност се финансира и осъществява от софтуерната компания без финансови ползи за нея. С този жест компанията желае максимално да подпомогне академичната общност в осигуряването на необходимите за образованието учебници и помагала, както и да даде възможност на повече автори да публикуват трудовете си.

ТехноЛогика направи дарение на екземпляри от първата част на "Сборник от задачи по програмиране, Увод в програмирането" на всички математически и природо-математическите гимназии в страната, където също се усеща необходимост от качествени учебни помагала за обучението на бъдещите ИТ специалисти.

Етикети: софтуер , НАП , ТехноЛогика , cd , Образование , обучение , информационни системи , информатика , ФМИ , програмиране , ИТ специалисти , ИТ обучение , ИТ , C , ДСК , чат , дарение , световна икономическа криза

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени