Създателят на Minecraft изпревари Бионсе и Jay-Z за скъпо имение от 70 милиона долара

Категория: Личности
Благой Благоев
петък, 19 Декември 2014 13:17ч

Създателят на Minecraft изпревари Бионсе и Jay-Z за скъпо имение от 70 милиона долара
Създателят на популярната игра Minecraft Маркус Персон купи имение в Беверли-Хилс на цена от 70 милиона долара.

След като Microsoft придоби през септември студиото Mojang за 2,5 милиарда долара, създателят на популярната игра Minecraft Маркус Персон стана баснословно богат и първата му серьозна придобивка се оказа нов дом, по-скъп от тези, закупени от най-известните звезди, и разбира се в квартала на богатите.

Голямата къща бе атакувана и от звездната двойка Бионсе и Jay-Z, но изглежда на Персон му се е отдало да ги победи с предложението си за имота. Това е практика в САЩ жилищата да се продават на своеобразен търг,

Къщата има специален стенд за демонстрация на коли, театър, стая за вино, бар, осем спални, петнадесет бани и 17-метрова извита стъклена врата, водеща до басейна. В цената е включено цялото обзавеждане, декорация и технологии, включително и три 90-инчови телевизора с висока разделителна способност.

Независимо от факта, че 70-милионната сделка е рекорд за престижната част на Бевърли Хилс, това е по-малко от три процента от състоянието, спечелено от Персон

През последните няколко години Персон се е превърнал в икона на инди разработките (неконвенционалните). Той започва с разпространението на виртуалния конструктор Minecraft още в процеса на разработване и продава над 54 милиона копия на играта на различни платформи. По мотиви на играта вече е разработен холивудски филм, а основателят на студиото Mojang напусна своята рожба, като я предостави за по-нататъшно развитие на Microsoft.

Етикети: Microsoft , игра , Minecraft , Mojang , Маркус Персон , инди разработки , indie

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени