Symantec: нов вид мошеничество в Instagram

Категория: Информационна Сигурност
Благой Благоев
петък, 30 Ноември 2012 8:00ч

Symantec: нов вид мошеничество в Instagram
Symantec съобщи за нов вид мошеническа кампания, осъществяваща се при помощта на популярната услуга Instagram. На потребителите се предлага да се абонират за платено получаване на видео, което всъщност се намира със свободен доступ.

Хакерите отдавна се целят в социалните мрежи и тяхната активност е пропорционална на популярността им. Така услугата за обмен на снимки на Instagram неотдавна е станала обект на мошеничество.

Първоначално експертите на Symantec се сблъскали с това, когато неизвестни потребители започнали да оставят комментари към снимки на потребителите, които не били свързани с изображенията:

"Hi there, Get a FREE Game in my Profile, OPEN it up, Get 85.90$ :-) xx"
“Найди БЕСПЛАТНУЮ игру в моем профиле. ОТКРОЙ и получи 85.90$ :-) xx”

В профила на коментиращия не се публикували никакви собствени фотографии. Съдържанието в раздела “за себе си“ било идентично с това на оставения коментар и освен това включвало препратка, водеща на сайт за мобилна услуга, предлагаща “само за €4.50 на месец” изпращане на симпатични видеозаписи с животни.

Instagram не е единствената платформа за подобен род кампании.

Етикети: информационна сигурност , сигурност , Symantec , киберсигурност , социална мрежа , интернет измами , Симантек , кибер измама , Instagram

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени