Стив Возняк консултант по филм за Джобс

Категория: Любопитно
Благой Благоев
понеделник, 28 Май 2012 11:46ч

 Стив Возняк консултант по филм за Джобс
Компанията Sony официално нае съоснователя на Apple Стив Возняк за консултант в работата по снимането на биографичен филм за Стив Джобс. Возняк ще помага за автентичното пресъздаване на историческите и техническите подробности. Сценарист на новия филм е Арон Соркин, който е автор и на сценария на популярния филм „Социалната мрежа” за Facebook. Той заяви, че неговия филм няма да бъде строго биографичен.

„Драмата, това е напрежението въпреки обстоятелствата. Някой търси и иска нещо, друг му застава на пътя. Може да иска пари, любима или да стигне до Филаделфия – не е важно какво. Затова съм длъжен да намеря тези събития и ще ги намеря. Все още не знам как точно всичко ще се случи”, заявява за работата си сценаристът Соркин.

Филмът на Sony не бива да се бърка с друг биографичен филм за Стив Джобс с Аштън Кътчър в главната роля, който се снима в студиото на Five Star Films, за който информирахме наскоро. Той е с нисък бюджет, но интересни исторически детайли. Снимките ще се правят например в гаража, в който двамата Стив са основали компанията си.

Етикети: Sony , Стив Джобс , филм , Стив Возняк

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени