Стеллар България става част от датската Комфо

Категория: Софтуер , Интернет
Наско Атанасов
четвъртък, 15 Октомври 2009 9:04ч

Стеллар България става част от датската Комфо
Датската компания Комфо и Стеллар България решиха да обединят усилията и ресурсите си, за да посрещнат нарастващите нужди на пазара на софтуер за социален маркетинг и социални медии. Наследникът на Стеллар - Комфо България, ще се грижи изцяло за софтуерната разработка на социални приложения.

Скоростният растеж на потреблението на социалните мрежи както в Европа, така и в световен план привлича вниманието на маркетинг специалистите. Само за една година броят на българските потребители на най-голямата социална мрежа Фейсбук е нараснал с близо 700%. Към момента броят на регистрираните потребители в България е над 650 000 души.

За кратко време двете компании вече имат зад гърба си много успешни съвместни проекти. "Това бе един логичен следващ ход", казва Размус Мьолер-Нилсен, изпълнителен директор на Комфо. "Работим със социални медии и добре знаем, че тази среда помага да споделяш, да откриваш и участваш в общности, които са физически или културно далеч от теб. Интересно е, че и в бизнес аспект, точно това се случи с нас и Стеллар България. Намерихме коректен партньор и се убедихме, че екипите ни работят по-добре заедно, а съвместните ни проекти бяха реализирани с пъти по-ефективнo по отношение на време и ресурси. Вярвам, че благодарение на опита на Стеллар, тепърва ни чака още по-бърз растеж".

Много скоро след създаването си Комфо става една от най-успешните скандинавски ИТ компании, работещи в областта на маркетинг чрез социални медии. Стеллар България също с много бърз темп успява да се наложи с качествени софтуерни продукти и иновативни решения в областта на социалните мрежи. През март тази година Стеллар организира първия Фейсбук гараж в България.

"Вярвам, че ние и Комфо гледаме в една бизнес посока. А с решението за обединение на двете компании съм убеден и че това наистина е правилната и успешна посока", коментира Ивайло Христов, директор бизнес развитие в Стеллар.
Етикети: софтуер , Facebook , социална мрежа , Стеллар , Комфо

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени