StatCounter: Google Chrome най-популярният браузър в света

Категория: Софтуер , Системен софтуер , Операционни Системи
Силвия Хаджикръстева
понеделник, 4 Юни 2012 9:01ч

StatCounter: Google Chrome най-популярният браузър в света
Според данни на анализаторската компания StatCounter, браузърът Chrome е вече най-популярният в света. Сблъсък на Google Chrome и Microsoft Internet Explorer в края на краищата завършил с победа на Chrome и продължаващ спад на дяла на IE. Разчетите, по които са направени тези изводи, са водени според показатели за количеството на трафика, обработен от IE, Chrome, Firefox, Opera и Safari и други, които заеман незначително място на пазара.

В Европа Chrome изпреварва IE в последните няколко седмици само с един процентен пункт. Но лидерството тук е на Firefox. Голям срив бележи IE в Океания, където Chrome е на първо място по популярност. В африка, подобно на европа, на първо място е Firefox. В Северна америка лидерството си запазва Internet Explorer.

Chrome се очертава като лидер в Азия и Южна Америка. В Япония повече от 50% от трафика минава през IE, а в Китай и Южна Корея браузърът на Microsoft преработва почти три четвърти трафик. Chrome е на първо място в Индия, но само с 8%. Мощен отлив от IE в полза на Chrome има в Южна америка, където дяла му е над 50% от преработените данни. Този резултат се дълже на популярността на социалната услуга Orkut на Google, считат анализаторите.

В крайна сметка Chrome все повече заема мястото на най-популярен браузър в света, макар в редица страни да е далеч от лидерското положение.

Етикети: Firefox , Internet Explorer , Google Chrome

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени