„Стартиране на бизнес” – курс за стипендианти в Института за предприемачи на Сиско

Категория: Обучение , Събития , Регистрационна форма
Наско Атанасов
понеделник, 13 Декември 2010 10:32ч

Институтът за предприемачи на Сиско започва кампания за набиране на стипендианти за своя първи обучителен курс в България. Курсът е „Стартиране на бизнес” и е предназначен за хора, които имат желание за собствен бизнес, имат проект в идейна фаза или скоро стартирали начинания. Организатор на първия курс е регионалният център на Института за предприемачи на Сиско в България – Фондация „Бизнес Институт”.

Курсът започва на 15 февруари и е с продължителност от 2,5 месеца. Сесиите ще се провеждат два пъти в седмицата, като всяка една е в рамките на 3 часа. Този, както и останалите курсове на Института са разработени от Сиско в сътрудничество със Станфордския университет, Университета Корнел и My Own Business Inc. Практическите занимания включват и Web 2.0 технологии, включително платформата за сътрудничество на Сиско WebEx®.

Първият курс „Стартиране на бизнес” е с 16 стипендиантски места: 8 места със стипендии от първо ниво, за които избраните курсисти ще заплатят цена на курса от 300 лв. и 8 места със стипендия от второ ниво, което им гарантира цена от 500 лв. за курс.

Реалната цена на участник е 1200 лв. За да снижи прага на достъп до курса, Институтът за предприемачи развива фокусирано стипендиантски програми. Затова Институтът води активни преговори с няколко компании, които желаят да партнират на тази и бъдещите стипендиантски програми. Институтът е отворен и към други компании, които имат желание да подпомагат предприемаческия дух и да насърчават реализацията на добрите бизнес идеи.

Заявки за участие и за включване в стипендиантската програма за курса „Стартиране на бизнес” се приемат до 31 януари 2011 г. Формуляр за кандидатстване може да бъдат изтеглен на сайта на Института: www.entrepreneurinstitute.eu.

Компетентно жури, съставено от доказани успешни предприемачи, представители на предприемаческата еко-система в България ще избере най-добрите участници за първия курс. В журито ще вземат участие и представители на партньорите по стипендианските програми. Съставът на журито ще бъде обявен през януари.Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени