„Спиди“АД изгради високонадеждна и резервирана LAN свързаност със Zyxel

Категория: ИТ инфраструктура , Мрежи , Мрежи , комутатори , рутери , хъбове
Saga Technology
вторник, 11 Декември 2012 9:21ч

„Спиди“АД изгради високонадеждна и резервирана LAN свързаност със Zyxel
Куриерската компания Спиди изгради високонадеждна и резервирана LAN свързаност между комплекс от 5 отделни сгради, които се ползват за складове и офиси, върху решение от последно поколение на ZyXEL за изграждане на мрежова свързаност. Технологичните решения в компания като Спиди трябва да са достъпни 24/7 за обезпечаване на работният процес. Това с най-голяма сила важи за мрежовото оборудване.

Задължително е то да осигури непрекъсваемост на бизнес процесите, лесна поддръжка и резервираност на мрежовата свързаност дори в случаите на отпадане на част от устройствата при форсмажорни обстоятелства или планирано прекъсване, многофункционалност на решението и възможност за бързо и лесно надграждане на функции. Всичко това, в комбинация с планирания кратък срок за внедряване и ограничен финансов ресурс са били предизвикателствата при избора на доставчик. В крайна сметка е избрано последното поколение комутатори на ZyXEL.

„Внедреното оборудване отговаря на всички наши очаквания и поддържа достатъчно допълнителни възможности като: SIP QoS, Spanning Tree, VLAN tagging, защита от “loop”, защита от неоторизиран физически достъп, sFlow, MVR, IPMC и други, които е въпрос на време и нужда да внедрим - казва Стоян Гугов, мениджър ИТ операции в СПИДИ АД. - За нас ключови предимства на мрежовото оборудване, което внедрихме, са:

- Възможност за изграждане на “stack” от до 8 XGS комутатора, които да работят и да се управляват като едно устройство и то посредством стандартна 10 Gbps оптична свързаност;
- Възможност за предоставяне на PoE захранване за крайни мрежови устройства;
- Лесно конфигуриране през GUI или CLI интерфейс;
- Много добро съотношение между цена и качество/възможности;
- Лесна съвместимост с мрежово оборудване на други производители.

Етикети: LAN , комутатор , ZyXEL , SIP , комуникационна мрежа , ИТ , ИТ мениджър , локална мрежа , ИТ инфраструктура , ZyXEL България , VLAN , Спиди

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени