Съоснователят на Комфо получи награда за най-добър млад предприемач на 2010г.

Категория: Събития
Ваню Кръстев
четвъртък, 10 Юни 2010 12:57ч

Съоснователят на Комфо получи награда за най-добър млад предприемач на 2010г.
Награда за най-успешен млад предприемач за 2010 година бе връчена на Ивайло Христов, съосновател на българо-датската компания за приложения за социални мрежи Комфо. Наградата се присъжда от Джуниър Ачийвмънт България за първа година, като критерии за избора са: потенциал за развитие на компанията, устойчивост, международен потенциал, развитие на човешкия капитал, иновативност.

„Много се радвам на успеха на Ивайло и неговата вече международна компания. В известен смисъл това постижение е и плод на работата на нашата организация през последните 10 години в посока на развитие на бизнес средата, предприемаческата култура и поведение в България и по-конкретно насочено към реализацията на младите хора - каза Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. - Част от спецификата в сектора на образованието е, че резултатът идва след време и Ивайло, като преминал обучение в една от нашите програми „Учебна компания за студенти”, е доказателство за това, че тя работи и води до промяна в образованието и бизнеса в България”, допълни още тя.

Ивайло Христов е софтуерен специалист, завършва Софийски Университет, където и до момента преподава. Работи като софтуерен разработчик в Microsoft Business Solutions в Дания. Скоро след това решава да стартира собствена компания. Едва на 25 години той става един от основателите на Комфо, компания за приложения за социални мрежи. Комфо бързо набира скорост, превръщайки се в една от най-силните компании за Facebook маркетинг в Европа.

Компанията стартира на датския пазар, където в този момент социалната мрежа е с най-висок процент на проникване в сравнение с всички останали страни в Европа. Скоро след това стъпва и в други европейски държави, утвърждавайки се като лидер в скандинавските страни. Въпреки че компанията стартира работата си в период на световна финансова криза и силно свити рекламни и маркетинг бюджети, още от създаването си бележи непрестанен стабилен ръст на продажби, бързо навлиза на нови пазари, успява да привлече водещи специалисти към екипа на компанията. През тази година Комфо е официално призната за Facebook Preferred Developer Consultant и е една от малкото компании извън САЩ, получили подобен статут.

„Наградата е признание както за мен лично, така и за екипа на Комфо и нашата работа. Това ни дава знак, че сме на правилния път и още повече – че се движим с добра скорост - коментира Ивайло Христов - Трудно е да се установят и следват общовалидни правила за успешен бизнес. Затова и за мен е изключително ценен опита, който получих учейки по една от програмите на Джуниър Ачийвмънт България по време на образованието си – не само като предприемачески умения, но и като първи досег с истинския предприемачески дух. ”


Етикети: Комфо , конкурс за млади предприемачи , приложения за социални мрежи

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени