SOPHOS: Сложното решение не е решение

Категория: Информационна Сигурност , антизловреден и антиспам софтуер , Устройства за сигурност , Network Security , Управление на идентичността и достъпа , Платформена сигурност , Сигурност на приложенията
Ани Лашкова
петък, 21 Ноември 2014 10:06ч

SOPHOS: Сложното решение не е решение
George Kapaniris и Christoph Litzbach

Компанията за информационна сигурност Sophos и платиненият й партньор за решения у нас Комсофт ООД представиха на 20-ти ноември в София продуктите и технологиите на Sophos. Специални гости на събитието бяха George Kapaniris, мениджър бизнес развитие на NSS, и Christoph Litzbach, инженер продажби в Sophos.


Виждането на Sophos е, че продуктите за сигурност стават толкова сложни, колкото и мрежите, които се опитват да защитят. Затова компанията е избрала пътя на създаване и предлагане на прости, но безкомпромисни решения за сигурност. Те отговарят на визията, че стратегията за сигурност трябва да обхваща мрежите, сървърите и всички устройства, и да се управлява от облака.


Започнала като компания за антивирусен софтуер и продукти за криптиране днес Sophos, развивайки се сама и чрез придобиване на компании за сигурност от различни сегменти, предлага хардуерни, софтуерни, виртуални и облачни решения, използвани от над 100 милиона потребители в 150 страни. Предвиждането на компанията е тази година да постигне приходи от половин милиард евро. Основната част от тях идва от средни компании (59%), които са фокусът на производителя. 17% се дължат на корпоративния сегмент и 25% на фирмите с персонал под 100 души.


 


Sophos предлага печелили много награди решения за криптиране, сигурност в крайната точка, уеб, имейл, мобилна и мрежова сигурност, които разчитат на SophosLabs – глобална мрежа от центрове за изследване и развитие.


Sophos развива облачна технология, за да предложи на компаниите, които нямат или имат недостатъчно ИТ специалисти, да осигурят надеждна защита и управление на сигурността на фирмената мрежова инфраструктура като изгражда своя платформа за управление, така, че да покрива цялото портфолио от инструменти за сигурност чрез UTM технологията - защитни стени, сигурност на електронната поща, защита на мрежи и крайни точки, филтриране на уеб и безжичен трафик, зашита на уеб сървъри.


Sophos е свързала своите UTM устройствата с продуктите си за защита на крайната точка, така че да се обменят данни между тях, за да се подобри сигурността като цяло, както и да се направи по-лесно управлението. Посоката на производителя към интегриране и опростяване от гледна точка на потребителя на инструментите за сигурност е оценена високо от Gartner.


Събитието завърши с демонстрация на работещи решения на SOPHOS – UTM (Unified Threat Management , RED (Remote Ethernet Devices) и AP (Access Point), управление през облака, в които посетителите успяха да се запознаят с лекотата на инсталиране и ефективността на продуктите на Sophos, чрез възможност за достъп на личните им мобилни устройства до изградената на място мрежово среда.


Етикети: информационна сигурност , антивирусна защита , защитна стена , мрежова защита , мрежова сигурност , UTM , сигурност в облака , Sophos , Kомсофт , сигурност в крайната точка

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени