Sony обяви цени и доставки за Европа на BRAVIA® A1

Категория: Хардуер
Saga Technology
четвъртък, 20 Април 2017 21:01ч

Sony обяви цени и доставки за Европа на BRAVIA® A1
Първите OLED телевизори на Sony ще бъдат налични в Европа през май - с недостижим контраст и нива на черно, звукова технология Acoustic Surface и уникален дизайн “без стойка”.

Sony пуска на пазара в Европа OLED 4K HDR телевизори BRAVIA A1. Телевизорите вече са достъпни за предварителна поръчка в някои държави. OLED серията BRAVIA A1 предлага уникална комбинация от превъзходно OLED качество на картината, благодарение на 4K HDR X1 Extreme процесора на Sony, първата в света Acoustic Surface™ звукова система и най-модерен дизайн „без стойка“. С над 8 милиона самозапалващи се пиксела, OLED серията A1 предлага изключително богато визуално изживяване с безпрецедентни нива на черното, богати и естествени цветове, динамичен контраст, изображения без размазване и широк ъгъл на гледане. Процесорът 4K HDR X1 Extreme разширява възможностите на OLED, като предоставя прелестна 4K HDR картина.

Sony първи пускат на пазара OLED телевизори още през 2007 г. – модела XEL-1 с 11-инчов екран, който е изключително постижение за времето си. Sony продължава да произвежда печелещи награди OLED продукти за професионално излъчване и видео продукция, които са широко използвани при монтаж, преглед на всекидневници, създаване на графики, специални ефекти, както и в телевизионни излъчвания и кино продукции. Професионалните OLED Master монитори на Sony са отличени със Scientific and Engineering Academy Award®, както и с техническата награда Emmy за изключителни иновации и инженерни разработки.

“От обявяването на продукта по време на CES през януари тази година досега, получихме страхотни отзиви, даващи висока оценка на иновативната комбинация от водещо за индустрията качество на картината и изкусния Acoustic Surface звуков дизайн на BRAVIA A1 OLED – каза Мотои Кавамура, директор на отдел ТВ маркетинг и продуктово планиране в Sony Europe. – Истински сме развълнувани да доставим BRAVIA A1 OLED на европейските си клиенти през май“.

Първото прилагане на практика на звуковата технология Acoustic Surface
Възползвайки се от липсата на задна подсветка в структурата на OLED дисплеите, Sony разработи нова Acoustic Surface звукова технология, която излъчва изключителен, силен звук от самия екран. Благодарение на оригиналния дизайн, целият екран резонира с богат звук, позволявайки обединяването на картина и звук, което е непостижимо за стандартните телевизори. За разлика от традиционните LED екрани, при които звукът излиза от долната част или отстрани, A1 позволява сливане на картина и звук, при което гласовете изглеждат сякаш наистина идват директно от персонажите, а експлозиите – направо от екрана. Наред с това, технологията Acoustic Surface предоставя широка синхронизация на звук и картина от всички страни. Заедно с изключително широкия зрителен ъгъл, серията A1 предлага недостижимо зрително и аудио изживяване, независимо от позицията на гледане.

Уникален дизайн „без стойка“
Технологията Acoustic Surface допринася за изключително модерния дизайн на серията A1, като позволява премахването на традиционните високоговорители, които обикновено се намират отстрани или под телевизора. Дизайнът на A1 елиминира и всякакви други видими стойки или колонки, за да няма нищо, което да отвлича вниманието от превъзходната картина. Уникалният дизайн крие мощен събуфър и система за управление на кабелите.

Несравним контраст и яснота
Новата линия OLED 4K HDR телевизори BRAVIA A1 поддържа HDR (High Dynamic Range), който пресъздава драматичен контраст с богати, ярки цветове. Процесорът 4K HDR X1 Extreme на Sony допълнително подобрява точността на цветовете, контраста и чистотата на образа и поддържа HDR10, HLG и Dolby Vision. Мощта на процесора 4K HDR X1 Extreme дава възможност дори съдържание, което не е HDR, да бъде подобрено до такова с почти 4K HDR качество чрез обектно-базирана HDR ремастър технология, която може да улови, анализира и оптимизира всеки обект в картината и да подобри цялостния контраст. Уникалните технологии на Sony предоставят по-добро HDR изживяване – с по-висока детайлност и по-широк спектър от цветове и контраст. TRILUMINOS Display предоставя по-широка палитра от цветове; Super Bit Mapping™ 4K HDR създава естествена картина с плавна градация, а обработката чрез двойна база данни намалява шума на екрана. Технологията Motionflow пресъздава плавно и естествено движение на обектите. Всички тези технологии на Sony осигуряват реалистична картина с деликатни сенки и дълбочина на цветовете, както и драматична яркост и нива на черното.

Android TV
OLED 4K HDR телевизорите BRAVIA A1 са с Android TV платформа, която дава достъп до филми, игри, телевизионни предавания и хиляди приложения и прави гледането на телевизия лесно и забавно. Любителите на телевизията могат да се насладят на хитови предавания и вечни филмови класики от Google Play, Netflix, Amazon Video, YouTube и други.

OLED 4K HDR телевизори BRAVIA A1 – модели и цени
• KD-65A1, 65” (64.5” диагонал), цена 10‘999 лв
• KD-55A1, 55” (54.6” диагонал), цена 7‘999 лв

Телевизорите са налични за предварителна поръчка от избрани оторизирани дилъри в Европа и ще бъдат налични в магазините в началото на май 2017 г. За цени и други детайли, посетете сайта на Sony https://www.sony.bg/


Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени