Софтуер определя оставащия живот на индустриалните CompactFlash карти

Категория: Софтуер , Сторидж
Ваню Кръстев
сряда, 4 Август 2010 11:00ч

Производителят на сторидж продукти Transcend обяви усъвършенстваната си версия на високия „промишлен” клас CF карти на компанията. Освен по-строгата технология за корекция на грешката (ECC) и за изравняване на общото статично износване, новите CF200I модели идват със софтуера Flash Life Guard, който предлага допълнителното удобство да предупреди потребителите за момента, когато картата доближава края на своя жизнен цикъл.

Докато повечето карти са изправени пред риска да престанат да функционират поради ограничения брой записи/презаписи на техните клетки, картите CF200I осигуряват спокойствието на своите потребители да бъдат предупредени за бъдещ отказ. С активирането на Flash Life Guard софтуера, той следи клетките в картата и докладва, когато се достигне прага на циклите запис/презапис за безопасна работа. Разполагайки с тази информация, потребителите могат да управляват съхраняваните данни по-ефективно и да избегнат опасността от тяхната невъзстановима загуба.

Флаш-картите Transcend CF200I са проектирани за дълъг живот и максимална издръжливост, и в тях е вградена още по-строга корекция на грешките (ECC) и изравняване на общото статично износване. Благодарение на технологията StaticDataRefresh, която следи нивата на грешните битове при всяка операция на четене, а също и на технологията EarlyRetirement, която премества статичните данни към друг блок преди използваният да стане неспособен да съхранява данните, картите CF200I могат да коригират грешки в данните, да осигуряват надеждността на информацията и да удължат живота на клетките-памет.

Индустриалните CF карти на Transcend разполагат с отлична температурна гъвкавост, устойчивост на удар и вибрации, и имат ниска консумация на енергия. Тяхната отлична съвместимост и издръжливост ги прави подходящи за използване в промишлени PC, вградени системи, медицински инструменти, системи за автоматизация, мрежова инфраструктура и други индустриални приложения.

Новите CF200I карти от промишлен клас използват Ultra DMA (UDMA) 4 като режим на трансфер на данни по подразбиране, като могат да поддържат до UDMA 5 при изискване за къстомизация. Флаш-модулите предлагат средни скорости на четене/запис до 40MB/35MB в секунда, поддържайки най-висока степен на стабилност. Достъпни са с капацитети 128MB, 256MB, 512MB, 1GB, 2GB, 4GB, 8GB и 16GB, като техните качества ги превръщат в най-надеждното високопроизводително CF решение за отговорни приложения.


Етикети: софтуер , сторидж продукти

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени