Smart часовникът Agent получава финансиране по Kickstarter за едно денонощие

Категория: Технологии
Благой Благоев
вторник, 28 Май 2013 10:06ч

Smart часовникът Agent получава финансиране по Kickstarter за едно денонощие
Докато чакаме Smart часовниците на Apple и други големи компании, малък екип инженери с име Secret Labs представи най-съвършения, според специалисти, компютър за носене във форма на Smart часовник. Не случайно тези американски инженери успяха да съберат за едно денонощие доста повече от стоте хиляди долара, необходими за масово производство на устройството.

Smart часовникът има 1,28 инчов дисплей с интибликово покритие, който съчетава предимствата на традиционния течно-кристален монитор и технологията E-ink. Agent притежава също акселерометър, датчик за светлината, вибромотор, Bluetooth 4.0 и безжично универсално зарядно устройство Qi. Достатъчно е да сложиш часовника на специалната плочка и той започва да се зарежда. Батерията има капацитет за 7 дни активно ползване и 30 дни работа само като електронен часовник.

Agent дава информация за постъпилите телефонни обаждания и SMS, като взаимодейства с приложенията на смартфона. Часовникът е съвместим с iPhone 4S, iPhone 5 и смартфони на Android/WP8 и предупреждава притежателя си, ако той забрави своя смартфон.

Само за 24 часа потребителите на Kickstarter събраха повече от $200 000, което говори за търсенето на такива часовници. Сред другите достойнства на Agent са двата процесора с ниско енергопотребление. Единият от тях ARM Cortex-M4 с тактова честота 120 MHz се използва за непосредствената работа на часовника, а вторият е необходим за поддържане на „живота” в останалото време.

Етикети: Kickstarter , Smart часовници , Agent , Secret Labs

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени