Системата за онлайн справки на столичния КАТ

Категория: e-правителство
Saga Technology
петък, 9 Юли 2010 14:53ч

Столичния КАТ-"Пътна полиция" представи днес новата Системата за електронни справки. От сайта http://www.i-kat.org/ гражданите ще могат да получават информация за състоянието на акта за установяване на административно нарушение, дали има издадено наказателно постановление, размера на определената глоба и отнетите контролни точки. Услугата се предлага за първи път и чрез нея ще се облекчи административното обслужване на гражданите. След като системата бъде допълнена и развита, гражданите ще могат да си запазват час за получаване на нова шофьорска книжка. Възможно е системата да се развие и в национален мащаб.

В първия час от работата на електронната система са получени 120 заявки, а броят им вече е нараснал на 1700. Те се приемат до 16 часа, като на следващия ден трябвя да бъде получен отговор. Годишно в София се издават между 170 000 и 200 000 наказателните постановления.

На сайта освен справки ще може да бъде проследена статистиката на катастрофите в България, ще се излъчват и социални реклами на тема пътна безопасност. Целта на КАТ е да създаде свой "виртуален офис", който да облекчи работата на реалните офиси.

Етикети: уеб сайт , МВР , глоба , КАТ

Четете още:Последни новини
PlayStation 4 Pro не е PlayStation 5, както смятат някои. ...
 
Новото, шесто издание на Рейтинговата система на висшите учебни заведения ...
 
От 16 до 18 декември 2016 г. хакатонът HackFMI ще ...
 
Най-новият филм на Робърт Земекис – Съюзени идва в кината ...Най-четени