Системата за онлайн справки на столичния КАТ

Категория: e-правителство
Saga Technology
петък, 9 Юли 2010 14:53ч

Столичния КАТ-"Пътна полиция" представи днес новата Системата за електронни справки. От сайта http://www.i-kat.org/ гражданите ще могат да получават информация за състоянието на акта за установяване на административно нарушение, дали има издадено наказателно постановление, размера на определената глоба и отнетите контролни точки. Услугата се предлага за първи път и чрез нея ще се облекчи административното обслужване на гражданите. След като системата бъде допълнена и развита, гражданите ще могат да си запазват час за получаване на нова шофьорска книжка. Възможно е системата да се развие и в национален мащаб.

В първия час от работата на електронната система са получени 120 заявки, а броят им вече е нараснал на 1700. Те се приемат до 16 часа, като на следващия ден трябвя да бъде получен отговор. Годишно в София се издават между 170 000 и 200 000 наказателните постановления.

На сайта освен справки ще може да бъде проследена статистиката на катастрофите в България, ще се излъчват и социални реклами на тема пътна безопасност. Целта на КАТ е да създаде свой "виртуален офис", който да облекчи работата на реалните офиси.

Етикети: уеб сайт , МВР , глоба , КАТ

Четете още:Последни новини
Освен многото подобрения и ясна визия за развитие като услуга, ...
 
По непотвърдени данни компанията Huawei планира да анонсира нов таблетофон ...
 
Второто поколение смартфони от серията Zenfone на ASUS бе успешна ...
 
Днес милиони хора по света използват „облачните“ услуги като безплатно ...Най-четени