Сирма Медия в журито на JA – YE Europe Enterprise Challange 2010

Категория: Софтуер , Приложен софтуер , Събития , Иновации
Наско Атанасов
сряда, 7 Юли 2010 15:23ч

Българската компания за образователен софтуер и съдържание Сирма Медия се присъедини към журито на европейското състезание "Най-добра студентска компания на Европа" (JA – YE Europe Enterprise Challange 2010), организирано от домакинстващата организация Джуниър Ачийвмънт България. Компанията бе част от оценяващия екип на Intel – един от четирите спонсори на събитието със статут на "signature sponsors". Това означава, че Intel, заедно с Nestle Bulgaria, Девня Цимент и Hewlett Packard раздадоха допълнителни награди на участниците в състезанието и излъчиха своите фаворити извън официалната класация, с помощта на избрано от тях жури.


Наградата на Intel в размер на 500 евро, беше дадена на младежката компания Ар Ес Консулт ООД за проекта им "Онлайн игра на шах за трима играчи". Призът е с фокус върху иновациите, които подпомагат подобряването на ефективността, намаляват разходите, спомагат за опазване на околната среда и подобряват пазарното присъствие. Събитието събра у нас 100 млади предприемачи от 14 европейски държави, а церемонията по награждаването се състоя на 2 юли в сградата на Военния клуб.


"Състезанието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, е от огромно значение за младите хора у нас, защото създава определен начин на мислене сред тях и поставя акцента върху качества, като инициативност, предприемчивост и иновативност. Подобни прояви оказват дългосрочен ефект върху обществото ни и напълно съвпадат с визията на Сирма Медия за развитие на едно общество на познанието. Участието ни в инициативата, заедно с нашите партньори от Intel, беше съвсем естествена стъпка за нас и част от цялостната политика на Сирма Груп за подпомагане на младите хора в България. Преди няколко месеца ние стартирахме програмата Sirma Young Spirit, за подкрепа с финансови средства и управленско ноухау на младежи с добри идеи за стартиране на иновативен бизнес. Много от фирмите в Сирма Груп са създадени от също такива инициативни младежи с интерес към иновациите, доказали сме на себе си, че този модел работи и сега за нас е важно да го предадем на повече млади хора в страната" - посочва Илиян Узунов, изпълнителен директор на Сирма Медия.


Компанията работи активно с Intel в областта на образованието от няколко години. През 2009 г. е осъществен пилотен проект за оборудване на един клас със специализираните ученически лаптопи Intel Classmate PC, в рамките на инициативата "Компютър за всеки ученик".


Етикети: софтуер , Сирма Медия , образование

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени