Силни резултати на Intel за третото тримесечие

Категория: ИТ бизнес , Любопитно
Saga Technology
сряда, 14 Октомври 2009 17:12ч

Intel Corporation обяви днес, че приходите му за третото тримесечие възлизат на $9.4 милиарда - най-високият ръст през трето тримесечие от над 30 години насам . Компанията обяви печалба от основна дейност в размер на $2.6 милиарда, нетна печалба от $1.9 милиарда и печалба за една акция 33 цента. Брутният маржин е 58 процента, увеличение със 7 пункта, спрямо второто тримесечие на годината.

"Най-силните резултати на Intel за трето тримесечие са доказателство, че светът на компютрите е жизноно важен за живота на хората и подчертава важността на технологичните иновации, за икономическото възстановяване," заяви Пол Отелини, президент и главен изпълнителен директор на Intel. "Това постижение, в настоящия икономически климат, както и нашата лидерска позиция при продуктите, ни дават увереност за перспективите пред нашия бизнес. Ние гледаме в бъдещето и нашата 32 нанометрова производствена технология, която ще окуражи нова вълна от иновации - от нови и мощни Intel Xeon сървърни платформи, до високопроизводителни процесори Intel Core, до процесори Intel Atom™ с ниско потребление на енергия."

Отчита се рекорден брой микропроцесори и чипсети. Приходите на Mobility Group са с ръст от 19 процента, приходите на Digital Enterprise Group – отбелязват увеличение с 14 процента, а приходите от микропроцесорите и чипсетовете Intel Atom – бележат ръст от 15 процента и достигат $ 415 милиона. Брутният маржин е 57.6 процента, по-висок от очакванията на компанията. Средната продажна цена на микропроцесорите е с малко понижение, спрямо цената през предходното тримесечие. Разходите (за изследвания и развитие плюс сливания и придобивания) са били $ 2.75 милиарда, в унисон с очакванията на компанията.

Етикети: ИТ бизнес , Intel

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени