Шефът на Toshiba напусна след скандал

Категория: ИТ бизнес
Благой Благоев
вторник, 21 Юли 2015 13:31ч

Шефът на Toshiba напусна след скандал
Хисао Танака, президент и главен изпълнителен директор на Toshiba, напусна поста след като компанията обяви, че през последните шест години той е завишавал печалбите на технологичния гигант от Япония. Ще го последва и вицепрезидентът Норио Сасаки.

Вчера един независим панел, назначен от Toshiba, каза, че фирмата е надценила печалбите си от дейността с общо 151,8 милиарда йени ($1,22 млрд.). По първоначална вътрешна проверка в компанията завишаването е било тройно повече.

Двамата – Танака и Сасаки, са служители на Toshiba от началото на 70-те години, като Сасаки е бил президент на компанията между 2009 и 2013 година. Сега на възраст съответно 64 и 66 години те трябва скандално да напуснат фирмата.

Toshiba се извини официално на акционерите за неточното счетоводство, но освен извинение компанията ще трябва отново да даде отчети за печалбите между март 2008 и март 2015 г. Разкриването на измамата се дължи на проверки на счетоводния отчет на компанията от регулаторните органи по-рано през тази година.

Етикети: Toshiba , Хисао Танака , счетоводен отчет , измама , скандал

Четете още:Последни новини
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...
 
Вали Компютърс ООД е вече официален дистрибутор на Asus за ...
 
BRIX Gaming UHD с моделно име GB-BNi5HG4-950 е най-новото устройство ...
 
Българският разработчик на високотехнологична медицинска апаратура БТЛ Индъстрийз представи иновативен ...