Sesame Phone ще позволи управление на смартфони без ръце

Категория: Смартфони , Софтуер , Приложен софтуер
Благой Благоев
сряда, 19 Ноември 2014 10:09ч

Sesame Phone ще позволи управление на смартфони без ръце

Смартфоните придобиват все нови и нови функции. Те оказват голямо влияние на обществото и според повечето хора подобряват живота. Например в развиващите се страни хората, които нямат възможност да ползват настолни компютри или ноутбуци, с тях винаги имат при себе си нужната информация и достъп до интернет.


В същото време за много хора с ограничения тази революционна технология се оказва недостъпна. Израелският стартъп Sesame Enable в продължение на две години разработва Sesame Phone. Проектът представлява сложен софтуер, позволяващ на потребителите с ограничени възможности да управляват смартфони с помощта на глас или даже с движение на главата.


 


Като хардуерна платформа е исползвана Nexus 5 от Google. Зa въвеждане на информация, в случая със смартфони, поддържани от Sesame Phone, се използва комбинация от технологии за разпознаване на лица, жестове и глас. Курсорът, който се изобразява на екрана на устройството, следва движенията на главата, следени с фронталната камера на смартфона, а докосването до екрана се заменя с прости жестове. Освен това може да се използват различни гласови команди – например „Сезам, отвори се“ ще пусне избраното приложение.


Sesame Enable се опитва да привлече 30 000 долара инвестиции в Indiegogo, за да пусне на пазара първата версия на Sesame Phone.


Етикети: иновации , софтуер , смартфони , Sesame Enable

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени