SAP най-отговорна софтуерна компания за годината в класацията DJSI

Категория: Софтуер , ИТ политика , Събития
Благой Благоев
вторник, 21 Септември 2010 16:29ч

За четвърта поредна година SAP AG (NYSE: SAP) беше обявена за лидер в софтуерния сектор в класацията за устойчиво развитие Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). Класацията подрежда най-добрите практики за устойчиво развитие в различни сектори на икономиката, като включва водещите компании във всяка индустрия на глобално и регионално ниво. Годишното подреждане на DJSI се базира на подробен анализ на корпоративното икономическо, социално и екологично представяне. Индексът оценява фактори като корпоративно управление, управление на риска, брандинг, намаляване на вредните емисии, постигане на стандартите при управление на доставките и трудовите практики.

В класацията DJSI в софтуерния сектор са включени 30 компании. SAP постигна водещи за сектора резултати по 11 от 20-те главни критерия, в това число управление на връзките с клиенти, управление на риска и кризисен мениджмънт, управление на иновациите, развитие на човешките ресурси, корпоративна социална отговорност и добри условия на труд. SAP постигна водещи за сектора оценки за своите екологични и социални политики със своя Доклад за устойчивост.

През последните години SAP постоянно присъства в списъка на компаниите с устойчиви бизнес практики, оценявани от различни класации като Global 100 на най-отговорните корпорации по света, индекса FTSE4Good и Global Challenges Index. Освен това, SAP Китай наскоро беше отличена като една от „Топ 50 на зелените компании в Китай” от списание Business Watch. В Германия компанията беше номинирана за награда за отговорни практики в категория „най-устойчива стратегия”.

През последната година SAP продължи с изпълнението на своята стратегия за устойчивост, която включва едновременно управление на вътрешните операции по устойчив начин и предоставянето на решения, които подкрепят отговорните бизнес практики на клиентите ѝ. Компанията въведе и SAP Supplier Code of Conduct, за да постигне отчетност в глобалната си мрежа от доставчици.

Заедно с годишния си Доклад за устойчивост, в началото на 2010 г. SAP започна да предоставя актуална информация за изпълнението на целите си на всеки три месеца. Тези тримесечни доклади проследяват напредъка на компанията в изпълнението на амбициозните й цели за намаляване на въглеродния отпечатък.

Етикети: SAP , софтуер

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени