Samsung патентова собствени умни очила

Категория: Хардуер , Аксесоари
Благой Благоев
понеделник, 28 Октомври 2013 9:48ч

Samsung патентова собствени умни очила
Настава нов стадий в мобилните устройства, а именно на „играчки“ за поставяне по тялото. Сега на мода са умните часовници, но скоро ще са на хит и умните очила на основата на допълнителната реалност. Много компании ги смятат за перспективни и освен Google над подобни проекти работи Microsoft, а след него бърза и Samsung.

Компанията Samsung е подала патентна заявка за устройство, работещо като сателит на смартфона. Това са умни очила, предназначени за хора, които водят активен живот. За разлика от известните Google Glass умните очила на Samsung приличат повече на обикновени очила, макар че на едно от стъклата е разположен прозрачен дисплей.

Устройството е снабдено с вградени слушалки за слушане на музика по време на спортни занимания и служи като приставка на смартфона. На дисплея се показват уведомления за актуални събития на устройството майка, което е доста удобно, ако не искате да отклонявате вниманието си. А от едната рамка излиза кабел с интерфейс microUSB. Дано Samsung не губи време с пускането на устройството на пазара, особено ако цената е адекватна.

Етикети: Samsung , патент , допълнителна реланост , очила за допълнителна реалност , разширена реалност , умни очила

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени