Samsung пак ще пуска Windows Phone?

Категория: Хардуер , Смартфони
Благой Благоев , Твоите технологии
четвъртък, 15 Януари 2015 19:58ч

Samsung пак ще пуска Windows Phone?
Не е тайна, че Samsung се опитва да се откаже от операционната система Android. Изтъкнатите разработчици на електроника не искат тяхната дейност да зависи изцяло от мобилната платформа на Google. Компанията търси алтернатива. Дори създаде своя собствена и изцяло контролирана от нея операционна система - Tizen. Но тя все още не е готова за пазара – има твърде малко приложения.

Според журналисти на Корея Таймс южнокорейската компания иска да се завърне към Windows Phone. Samsung са правили опит да произвеждат смартфони, работещи на WP, но тогава Microsoft не можеше да се похвали с адекватна популярност.

Сега нещата са много по-добри. Не перфектно, разбира се, но Tizen само може да мечтае за такова обществено внимание. Въпросът е кои устройства ще се прехвърлят към Windows Phone 8.1. Слуховете сочат, че азиатският гигант не би рискувал флагмани. Топ моделите остават верни на Android.

Все още ще е необходимо да се уредят патентните спорове. Samsung дълго време не е плащала авторски права на Microsoft. Сега болезненият въпрос ще трябва да се решава спешно.

Според медиите първите анонси на такива устройства ще се появят през 3-тото тримесечие на 2015.

Етикети: Samsung , смартфон , смартфони , Windows Phone

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени