Samsung изпреварващо обяви конкурент на 12-инчовия MacBook Air

Категория: Хардуер , Компютърни системи
Благой Благоев
петък, 2 Януари 2015 19:36ч

Samsung изпреварващо обяви конкурент на 12-инчовия MacBook Air
Не за пръв път Samsung нанася изпреварващ удар на устройства на Apple, които все още съществуват само като слух. Така беше с 12-инчовия iPad, а сега същото се случва с 12-инчовия MacBook Air с дисплей Retina.

Samsung Ativ Book 9 ще бъде представен на приближаващото изложение CES, но вече са известни основните характеристики на ноутбука, който се отнася към класа на ултрабуците. Диагоналът на дисплея на Ativ Book 9 е 12,2 инча, а разделителната способност – 2600×1600 пиксела. Показателят PPI при това е 250 пиксела на инч. За Apple аналогичен дисплей би се сдобил с наименование Retina.

Очаквано ултрабукът от Samsung получава процесор от поколението Broadwell, забавянето на което, според слухове, е заставило Apple да отложи анонса на новия MacBook Air. Количеството ядра или тактовата честота на чиповете не е известна, но може да се каже твърдо, че системата на охлаждане на Ativ Book 9 е лишена от вентилатори, т.е. тя е напълно пасивна и безшумна.

Освен това е ясно, че новият ултрабук на Samsung ще бъде тънък и лек, и ще предложи достойно време на автономна работа. Трябва да се добавят и достойнствата на Windows.

Етикети: Samsung , лаптоп , ноутбук , ултрабук , Samsung ATIV , CES 2015

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени