Samsung 3D TV дойде на българския пазар

Категория: Монитори и цифрова тв , Плазма , HDTV
Saga Technology
сряда, 28 Април 2010 13:01ч

Samsung 3D TV дойде на българския пазар
Първият 3D LED телевизор с марка SAMSUNG пристигна в България - в магазините, партньори на световния производител. Иновативното предложение на Samsung може да бъде намерено в магазините на Техномаркет на цена от 3499 лв. за 40-инчов размер. 3D телевизорът e Full HD 1080p и ще се предлага в комбинация с 3D Blu-Ray плейър. Промоционалните оферти включват и два чифта 3D очила. Паралелно с националната промоция, в The Mall и Mall of Sofia ще бъдат обособени промо-зони, за да могат потребителите да тестват всички функции на 3D LED телевизора.

Технологиите на Samsung предлагат определено най-доброто 3D HDTV преживяване. Вграденият 3D Hyper Real engine е оптимизиран, така че да позволява съвместимост с разнообразни 3D формати, а също и да осигури конверсията от 2D към 3D формат в реално време. Технологията е приложима към всички видове 2D изображения. Освен това през менюто потребителите могат да регулират степента на 3D ефектите според предпочитанията си. Всяко 3D съдържание може да бъде конвертирано и гледано в 2D формат.

За разлика от други “готови” 3D продукти на пазара, телевизорът на Samsung предлага конверсия от кое да е 2D съдържание към 3D, благодарение на вградения 3D Hyper Real engine. Така Samsung преодолява една от основните пречки пред налагането на 3D телевизора – временната липса на съдържание на местния пазар. Samsung е първата компания в света, която предлага конверсия от 2D към 3D съдържание с търговски цели. Това е технология, която изработва дълбочинни карти, като анализира перспективата на всеки обект от 2D изображението и създава бинокулярни, стереоскопични образи, на основата на данните “в дълбочина”. Състои се от четири стъпки: предварителна преработка на изображенията, оценка на данните “в дълбочина”, последваща обработка на данните “в дълбочина” и създаване на бинокулярни, стереокопични изображения. Определяща за конверсията от 2D към 3D е оценката на данните “в дълбочина”, разработена от Samsung Electronics.

Технологията извлича оптималните данни “в дълбочина” от 2D изображенията посредством комбинация от темпорален и пространствен анализ на данните от пикселите. Освен това, технологията групира образите на изхода до 500 милиона възможни варианта и извлича данни “в дълбочина” по пиксели. Най-накрая технологията автоматично проследява най-наблюдаваните от зрителите области, за да пресъздаде по-естествени 3D ефекти в реално време. Сравнена с предишната технология за създаване на 3D ефекти, посредством най-горните и най-долните локации на екрана, новата технология е способна да пресъздаде по-живи и естествени 3D ефекти.

Всички 3D модели ще предлагат вградена етернет връзка, с възможност за безжично свързване и Internet@TV, с достъп до първия базиран на HDTV магазин за приложения Samsung Apps. Samsung също обявиха, че ще работят с няколко нови доставчика на съдържание и приложения, сред които телевизионния канал Cartoon Network, музикалната услуга AudioLounge, доставчиците на video on demand Box Office 365, Box Office 365 Kids и Acetrax, сайта за онлайн видео Dailymotion, услугата за изображения на Google – Picasa, услугата за онлайн игри Playjam и канал History.

LED телевизорите разполагат с Internet@TV свързаност, също и първия по рода си HDTV app store, Samsung Apps, позволяващ на потребителите да снемат и разглеждат приложения директно от екрана на телевизора. Те са едни и от най-безотказно функциониращите и най- екологичните продукти, произвеждани някога от Samsung.
Етикети: Samsung , Samsung 3D TV , 3D LED телевизор

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени