С Facebook вече могат да се изпращат пари

Категория: Интернет , Ел. търговия , Социални мрежи
Благой Благоев
сряда, 18 Март 2015 17:32ч

С Facebook вече могат да се изпращат пари
Още през есента на миналата година бе обявено, че във Facebook има функция за изпращане на парични преводи на приятели, която все още не работи добре и затова не бе анонсирана. Сега социалната мрежа стартира тази услуга официално.

Facebook казва, че новата функция е удобна и безплатна. Messenger позволява на потребителя да свърже към своя акаунт банкова карта и да изпраща пари на събеседниците. За целта в приложението се появява малка икона със знак за долар. Facebook съобщава, че изпраща пари на банката на получателя за няколко секунди и ако получателят все още не е свързал картата си към Messenger, Facebook ще задържи средствата до момента, докато той не направи това. Компанията подчертава, че парите могат да бъдат на разположение на получателя в рамките на три дни в зависимост от банката.

По отношение на сигурността, Facebook казва, че платежната система се наблюдава и контролира от дружеството отделно от всички други услуги, както и цял екип от специалисти ще наблюдава за появата на измамници. Също така, потребителите могат да създават ПИН код или използват сензор Touch ID, за да се гарантира максимална сигурност.

Засега функцията на паричните преводи е достъпна само за потребителите в САЩ

Етикети: Facebook , социална мрежа , електронно плащане , е-плащане , паричен превод

Четете още:Последни новини
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...
 
Вали Компютърс ООД е вече официален дистрибутор на Asus за ...
 
BRIX Gaming UHD с моделно име GB-BNi5HG4-950 е най-новото устройство ...
 
Българският разработчик на високотехнологична медицинска апаратура БТЛ Индъстрийз представи иновативен ...