Революционна 100 пъти по-бърза технология за 3D печат

Категория: Хардуер , Принтери , Технологии , Наука
Твоите технологии
понеделник, 29 Юни 2015 22:04ч

Революционна 100 пъти по-бърза технология за 3D печат

Нова технология за 3D печат позволява израстването на обекти от течен материал без прекъсване на процеса. Това е фундаментално нов подход към 3D печата.


Технологията позволява да се правят готови за употреба продукти от 25 до 100 пъти по-бързо в сравнение с другите методи. 3D технологията за печат, разработена от стартиращата фирма от Силициевата долина Carbon3D Inc., дава възможност предметите да израстват от течна медия чрез непрекъснат процес, а не да се градят слой по слой, както това е ставало през последните 25 години.


Технологията, наречена CLIP (от Continuous Liquid Interface Production - непрекъснат течен интерфейс за производство),манипулира светлина и кислород за създаване на обекти в течна среда. Тя позволява да се правят готови за употреба продукти от 25 до 100 пъти по-бързо в сравнение с досегашните методи.


Чрез новата технология се създават и геометрии, които бяха немислими досега. Това отваря възможности за иновации не само в областта на здравеопазването и медицината, но също така и в други големи индустрии като автомобилната и авиационната.


Цялата статия можете да прочетете в пилотния брой на списание „Твоите технологии“. Можете да го изтеглите оттук. Можете да се абонирате за списанието тук.


Етикети: технология , 3D принтер

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени