Регионална среща на Майкрософт в България

Категория: Обучение , Любопитно , ИТ политика , Събития , Личности
Наско Атанасов
вторник, 29 Септември 2009 16:39ч

Регионална среща на Майкрософт в България
Регионална среща на Майкрософт ще се проведе в София на 8 октомври. Изборът на нашата столица е още едно доказателство, че България е важна на картата на Майкрософт. За срещата се очаква да пристигнат повече от 50 специалисти от региона на Централна и Източна Европа. Специално за нея в страната ни пристига и Норман Джуда, главен технологичен директор на дивизията Worldwide Services and IT на Майкрософт. По време на престоя си в България той ще се срещне със студенти, представители на бизнеса и правителството и ще изнесе лекция на конференцията WebIT.

"Радвам се да посетя София и да се срещна с колегите от Майкросoфт България и региона, с партньори и клиенти. Нашата дивизия Microsoft Services работи с различни организации от целия свят, като им помага да решат бизнес проблемите си, използвайки технологиите на Майкрософт. За мен винаги е изключително интересно да се срещам с бизнес лидери и технически експерти, които работят по тези иновативни проекти, да обсъждаме идеи и споделяме опит", каза Норман Джуда.

На лекцията си пред студентите, която ще се проведе на 7 октомври от 18:30 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Норман Джуда ще сподели визията си как технологиите на Майкрософт ще променят начина, по който хората общуват с информационните технологии. Освен това ще бъде засегната и темата за бъдещето на модела софтуер + услуги (S+S) и каква е ролята на Майкрософт в този бързо развиващ се ИТ сектор. В рамките на WebIT, на 7 октомври в 13 часа Норм Джуда ще изнесе лекция на тема Следващият уеб (The Next Web).

Етикети: web , Microsoft , софтуер , СЕК , уеб , Майкрософт , BI , София , МВР , проект , България , ИТ , C , ДСК , IT , WebIT

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени