Red Hat обявява дълъг списък на сторидж и облачен софтуер

Категория: Софтуер , ИТ инфраструктура
eWeek
вторник, 3 Юли 2012 9:30ч

Red Hat обявява дълъг списък на сторидж и облачен софтуер
Red Hat е в центъра на много ИТ системи със своя широко разпространен Enterprise Linux, но компанията не идва на ум лесно, когато корпорациите търсят да актуализират сторидж системите.

В крайна сметка компании като EMC, NetApp, Hewlett-Packard, IBM, Oracle и Dell са тези, които водят хорото, когато срава въпрос за сторидж, който се изчислява на около 40% от всички годишни разходи на центровете за данни.

Въпреки това с многобройните изследвания, които показват, че хибридните облаци (облачни системи, които комбинират обществени услуги за абонамент и ги предоставят в рамките на защитните стени на частен облак и ги свързват към локален сторидж) са предпочитаният начин да се достигне до клиентите, Red Hat вече може да има повече шансове със сторидж администраторите.

На годишната си среща Red Hat разкри ято нови софтуерни продукти, които позволяват на предприятията да разгръщат и управляват хибридни облаци, базирани на отворен код.

Основната нова версия на Red Hat Storage Server 2.0 е за масовия тип x86 машини. Тя е оптимизирана за управление на неструктурирани данни, като например документи, електронни таблици, видео, аудио и друго съдържание.

Red Hat също е свързала виртуализацията си и инструментите за управление на облака чрез пакетирането на своя комплект за корпоративна виртуализация с комплекта за управление CloudForms.

Като цяло Red Hat се представя в сектора за контрол на дейта центрове, като обяви нова платформа за инфраструктурата като услуга (IaaS), която интегрира посочените по-горе Cloud Forms, Red Hat Enterprise Linux и Red Hat Enterprise Virtualization.

Този контрол се осъществява както във физическа машина (сървър или масив за съхранение) и виртуална машина, така и в нечий друг облак, към който компанията или отделът е абониран.
Използвайки тези инструменти, предприятията ще се нуждаят от по-малко специалисти за внедряване и поддържане на техните системи. Освен това компаниите с големи ИТ системи ще има по-малко рутинна работа, което ще предостави на администраторите повече време за осъществяване на енергийна ефективност, за подобрения във възвръщаемостта на инвестициите (ROI), за тестване на системите и възстановяването след бедствие, и други задължения от по-високо ниво, които често се пренебрегват поради липса на персонал и време.

Също така на годишната си конференция Red Hat представи PaaS OpenShift Enterprise Solution, което интегрира Red Hat CloudForms, RHEL, инструменти за RH виртуализация и JBoss Enterprise Middleware в платформа като услуга (PaaS) за открити и хибридни облаци. Red Hat също така заяви, че иска да развива тази платформа в един вид комплект за разработка на софтуер за PaaS среди, който ще бъде съвместим с Public PaaS на OpenShift.com.

И накрая Red Hat заяви, че всички тези нови софтуерни пакети за облачността и виртуализацията ще станат достъпни в продължение на няколко седмици.

Етикети: виртуализация , сторидж , red hat , дейта център , дейтацентър , SaaS , системи за съхранение на данни , технологии за дейтацентрове , център за данни , PaaS , частен облак , дейтацентър инфраструктура , Red Hat Enterprise Linux , хибриден облак , Red Hat Storage Server 2.0

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени