Radeon RX серията прави хай-енд игрите и ВР технологиите достъпни за всеки

Категория: Графични карти
Saga Technology
сряда, 15 Юни 2016 14:13ч

Radeon RX серията прави хай-енд игрите и ВР технологиите достъпни за всеки
По време на Изложението за електронни развлечения Е3 (Electronic Entertainment Expo (E3)), главният изпълнителен директор на AMD Лиса Су направи предварително представяне на пълната линия очаквани скоро Radeon RX графични карти. Серията Radeon RX е на път да преобрази геймърсия сектор това лято, като предлага производителност и характеристики от клас „РС ентусиаст“ на ценови нива за масовите потребители.

AMD вече направи предварителна демонстрация (по време на Computex 2016) на графичната карта Radeon RX 480, проектирана за плавна, без смущения картина в AAA игрите с резолюция 1440p, при това определена да бъде най-достъпното в ценови смисъл решение за висок клас ВР изживявания, с цени, започващи от само $199 (препоръчителна крайна цена в САЩ) за 4 GB вариант. Към Radeon RX семейството се присъединяват графичните карти Radeon RX 470 и Radeon RX 460.

“Геймърите и домашните потребители днес са изоставени - казва Раджа Кодури, старши вицепрезирент и главен архитект на Radeon Technologies Group, AMD. - Днес само първите 16% РС геймъри закупуват графични карт, които осигуряват отлични ВР и геймърски изживявания. Стотици милиони геймъри трябва да се задоволяват с използване на остаряла технология. Геймърите с ноутбуци често се заставят да правят компромиси. И още десетки милиони могат само да четат за невероятните РС ВР изживявания, на които самите те не могат да се порадват. Всичко това е на път да се промени с Radeon RX серията, която прави хай-енд игрите и ВР технологиите достъпни за всеки.“

Radeon RX моделите се характеризират с изключителна производителност. Те използват революционната Polaris архитектура, оптимизирана за 14 nm FinFET процес, с висока производителност и ниско потребление на енергия.

С модели започващи от $199, Radeon RX 480 е най-достъпното решение за отлични ВР изживявания, доставяйки необходимите графични способности за висококачествени РС ВР изживявания с предложенията на Oculus и HTC.

Геймърите могат да се наслаждават на тези продукти дълго време поради технологиите, които са „гарантирани за бъдещето“, включващи:
• Leading DirectX 12 и Vulkan гейминг – Базираните на Polaris архитектурата картите Radeon RX серия са способни да осигурят феноменална DirectX 9, DirectX 10 и DirectX 11 гейминг производителност, и са проектирани и абсолютно блестят в DirectX 12 и Vulkan, бъдещето на гейминга. Polaris архитектурата поддържа асинхронните изчисления за висока производителност в игри и ВР приложения, използващи DirectX 12 и Vulkan™.
• Ново поколение технологии на дисплеите – Radeon RX серията поддържа HDMI 2.0b и DisplayPort 1.3/1.4, като с това поддържа новото поколение дисплеи с висока резолюция и честота на опресняване. Radeon RX серията предлага ускорено H.265 кодиране и разкодиране за безпроблемен стрийминг или запис на 10-битово 4K видео при 60 FPS.

Етикети: игра , АМД , компютърни игри , графични карти , графичен ускорител , графични процесори , AMD Radeon , графично ядро , виртуална реалност

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени