Пътешествие по Дунава с Google Street View

Категория: Интернет
Saga Technology
четвъртък, 9 Април 2015 20:43ч

Пътешествие по Дунава с Google Street View
В началото на април Google представи най-новият си проект - виртуално пътешествие по водите на река Дунав, с кадри от Словакия, Хърватия, Сърбия, Унгария, България и Румъния, публикувани Google Maps и Street View. Хиляди доволни потребители вече „плаваха“ по Дунав от удобните си кресла и се забавляваха с гледки от Белград, Братислава, Будапеща и много други завладяващи забележителности.

Компанията засне най-големия воден басейн в Европа с помощта на трекер, монтиран на върха на лодката ms Treasures, която превозва пътници на ваканционни круизи по реката. А Улф Шпицер, програмен мениджър на Street View, коментира: „Заснемането на Дунав е една от най-дългите ни и специални фото сесии и първият път, в който Google прави колекция от изображения, обхващащи 6 държави. Всеки може да си направи круиз по Дунава и да открие незабравими места като Братислава, замъкът Буда, Белград и проломите на Дунава.“

„Повечето хора никога не успяват да плават по Дунав или да се разходят в района, пълен с исторически забележителности, както и да се слеят с местните общности. Сега, Google дава възможност на всички хора, да се насладят на реката от своя стол, чрез опцията Street View на GoogleMaps“ - каза Парис Чайлдрес, мениджър „Бизнес развитие“ на Google.
За разлика от течението на Дунав в останалите европейски страни, реката в българския си участък винаги е била гранична линия със съседна Румъния. В България, Дунав има дълго историческо минало и е била обект за вдъхновение за много от големите български поети и велики литературни творби.

Трекерът е създаден да прави 360 градусови, панорамни снимки, с помощта на 15 лещи на върха на мачтата, които са насочени в различни посоки. В последствие изображенията се добавят в Street View, която е част от Google Maps.

Към момента трекерът е пътувал до някои от най-изумителните природни чудеса на света и различни световни културно-исторически обекти като Гранд Каньон, Тадж Махал, планината Фуджи, островите Галапагос и дори историческите алеи във Венеция, като част от усилията на Google да направи достъпно за всеки световното многообразие, красота и историческо наследство.

Етикети: Google , Google Maps , Google Street View

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени