Проучването ITIC/Storage Strategies NOW класира Dell като номер едно доставчик на корпоративни сторидж решения

Категория: Сторидж , Хардуер , дейтацентрове
Saga Technology
вторник, 15 Октомври 2013 16:26ч

Компанията Dell обяви, че отново редефинират ценовата политика в центровете за данни, а компанията е определена като номер едно избор сред всички ИТ лидери за флаш разгръщания в корпоративни среди. Dell предлага на клиентите си по-добра цена за сторидж, като започна да предлага нови Dell флаш-оптимизирани решения и по-уплътнено сторидж пространство. Новото предложение на Dell е създадено, за да отключи по-голям бизнес потенциал за клиентите – потенциал, който бе ограничен досега от цената на флаш носителите, предлагащи голяма производителност.

В конкуренция с EMC, HP, IBM, NetApp и другите вендори Dell е определена като най-добър избор с преднина от шест или повече процента сред ИТ лидерите, които са селектирани като водещи доставчици на флаш/SSD решения. Резултатите от изследването на ITIC/Storage Strategies NOW, проведено сред повече от 550 глобални ИТ компании, също показват, че 32 процента от респондетите в момента използват или имат определен план за разгръщане на флаш/SSD технологии.

Флаш оптимизираните корпоративни решения на Dell (Dell Compellent Enterpise Storage) предлагат първия в индустрията продукт в своя клас с интелигентно послоево съхранение върху много типове флаш технологии или в комбинация с традиционни хард дискови носители. Новаторският подход на Dell позволява на клиентите да поставят всички „горещи“ (по-често използвани) данни, които се нуждаят от обработка в приложения с високоскоростни входно-изходни операции (IOPS) – като Oracle, SQL, SAP, VDI, големите масиви от данни и разгръщания на частни облаци – върху флаш носители, с цел да се осъществят повече транзакции по-бързо, но и на по-ниска цена, като по този начин бъдат сравними с традиционните дискови сториджи.

Със системата Dell Compellent Storage Center 6.4, свободно достъпна за клиентите с активни договори, Dell флаш оптимизираните решения първо записват данните върху високопроизводителни, високонадеждни (SLC) носители. Когато данните остареят, те автоматично се прехвърлят върху втория слой, на висококапацитивни (MLC) носители и на последно ниво върху бюджетни, хард дискове с големи обеми. Този послоев подход комбинира различни нива на флашове с традиционни дисково базирани сториджи, предлагайки намаление на цената с 80 процента в сравнение с подобни изцяло флаш базирани сториджи , които не са оптимизирани за цена или производителност.

Dell Compellent поддържат висока производителност и интензивно натоварване на данните с всички корпоративни възможности и при послоевото съхранение върху два типа флашове и хард дискове. Така организациите могат да постигнат:
• По-малко пространство – намалявайки пространството в шкафовете до 84 процента
• Подобряват изпълнението – намаляване на закъснението с до 90 процента
• Намалявайки стоийността на притежание – намалявайки цената на решението с близо 56 процента в сравнение с тадиционни масиви от хард дискове.

Докато приложенията с интензивно натоварване печелят от флаш производителността, бързият ръст на неструктурирани данни, като аудио, видео, изображения, водят до нуждата от по-ценово ефективен начин да се запази по-голямо количество от данните онлайн и достъпно. Dell днес предалга и Dell Compellent SC280 dense enclosure, който предоставя най-добрата изчислителна плъстност за стелажен шкаф за много сторидж решения с до 2,8 пъти повече капацитет спрямо 2U 3,5-инчови дискови корпуси.

Dell Compellent SC280 може да бъде използван като едно решение, което разпределя по слоеве данните от високо производителните флаш носители до високо капацитивни, ценово оптимизирани сториджи в един Dell Compellent модул.

С капацитет до 336 терабайта на хард диск в 5U корпус, плътният корпус макисмизира пространството в центъра за данни и създава всичко в едно бързо записващо сторидж решение за колокационна среда или различни работни потоци, като радиология, науките за живота и медийни архиви.

Етикети: Dell , сторидж , SSD , сторидж технологии , флаш устройство

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени