Проучване определи Балкан Сървисис като лидер сред внедрителите на BI с над 40% пазарен дял

Категория: Бизнес Приложения , Бизнес интелигентност
Saga Technology
вторник, 29 Октомври 2013 11:34ч

Българската консултантска компания Балкан Сървисис заема първото място при внедрителите на BI (Business Intelligence) системи у нас. Това става ясно от изследване на пазара на софтуер за бизнес анализи в България, осъществено от независимата агенция CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co. Според него показателите на Балкан Сървисис са близо четири пъти по-добри от тези на следващия участник. Компанията има 51% пазарен дял при внедряванията в средни компании и 26% при тези в големи фирми. Освен това тя е пазарен лидер по брой внедрявания на BI системи във всички изследвани секторите - услуги, търговия и финансовия сектор.

„Внедрихме първото QlikView още преди да излезе регистрацията на Балкан Сървисис и си поставихме за цел да бъдем лидери в този бързо развиващ се сегмент – софтуера за бизнес анализи. Инвестирахме дългосрочно в специалисти, маркетинг и в референции от клиенти, постигнали забележителни успехи. За настоящата ни водеща позиция допринесе и значителният ни опит с ERP и CRM системи“ - обяснява Филип Мутафис, управляващ партньор в Балкан Сървисис.

„Business Intelligence системите не случайно са сред бързо развиващите се софтуерни сегменти. Те позволяват на компаниите да оптимизират своята дейност, да повишат ефективността си и да измерват ключовите показатели за производителност. Тези предимства гарантират, че BI пазарът ще продължава да се развива и през следващите години и настоящото първо място на Балкан Сървисис ни позиционира много добре в перспектива - посочва Владимир Рашев, другият управляващ партньор в компанията. Балкан Сървисис не само е лидер при внедрителите на BI системи, а също е и първата фирма, която въвежда този тип решения в образованието. Чрез дългосрочното си партньорство с български университети, ние спомагаме за развитието на следващото поколение специалисти в сферата и съответно – за развитието на целия пазар.“

Етикети: бизнес интелигентност , бизнес софтуер , Балкан Сървисис , ИТ пазар , QlikView

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени