Progress стартира Telerik Digital Academy в сътрудничество с Google

Категория: ИТ бизнес
Saga Technology
сряда, 9 Март 2016 22:37ч

Progress обяви днес старта на Telerik Digital Academy – нова инициатива с фокус върху дигиталните технологии, част от „Академията на Телерик“. Тя започва на 9 май 2016 г. с безплатен 8-седмичен интегриран курс по дигитален маркетинг, организиран в сътрудничество с Google. Кандидатстването за курса е отворено до 17 април.

Обучението по дигитален маркетинг е насочено към студенти и специалисти по маркетинг, както и експерти от други области. Кандидатстването включва подаване на CV и мотивационно писмо на уебстраницата на инициативата. Изисква се също успешно преминат изпит по „Основи на AdWords“ на Google. След като бъдат одобрени, кандидатите трябва да се явят на приемен изпит по английски и IQ. Първите 50 човека с най-висок резултат ще се присъединят към курса на Telerik Digital Academy. Обучението ще бъде на английски и ще се провежда в учебния център на „Академията на Телерик“ в София.

Курсът на Telerik Digital Academy е първото в България цялостно безплатно обучение по дигитален маркетинг, подкрепено от Google. Неговата цел е да развие у специалистите ключови дигитални умения и да улесни дигиталната трансформация на бизнеса в страната.

В проучване на Gartner 90% от анкетираните казват, че „конкуренцията за талант е ключова за успеха на дигиталния бизнес“. Според същия доклад: „В резултат от дигиталната некомпетентност на бизнеса 25% от компаниите ще загубят конкурентното си място до 2017 г.“

„Днес маркетинг функциите и технологиите са толкова тясно свързани, че това води до фундаментална промяна на начина, по който бизнесът оперира, и създава изключителна нужда за дигитална трансформация на всяка компания и индустрия. Telerik Digital Academy цели да повиши дигиталната компетентност на обществото ни, като обучи следващото поколение специалисти, които да водят дигиталната бизнес трансформация“, коментира Бойко Яръмов, съосновател на Telerik, a Progress company, и ръководител на „Академията на Телерик“. „Инициативата е поредната инвестиция на Progress в развитието на таланта в България и на цялата бизнес екосистема.“

Google е посветена на подобряването на дигиталните умения в Европа. Според скорошно проучване на Европейската комисия за дигиталните умения - DESI, България се класира на последно място сред 30 европейски страни по отношение на дигитални умения и заема предпоследно място в цялата класация.

Парис Чайлдрес, мениджър „Бизнес развитие“ на Google за България коментира: „Дигиталната грамотност и в обществото, и в бизнеса е прекалено ниска. Нашето сътрудничество с Progress добавя ново вълнуващо дигитално направление към тяхната утвърдена трейнинг институция. Нашата обща дългосрочна цел е да подкрепим стотици български компании и кариери и да предоставим на пазара маркетинг таланта, от който се нуждае.“

Участниците в курса по дигитален макретинг ще се научат как да планират, представят, изпълняват и измерват интегрирани дигитални маркетинг кампании. Те ще се запознаят с най-добри практики за изграждане на онлайн присъствието на една марка, сред които онлайн search, display и video маркетинг. Участниците също ще се научат да навигират „пътешествието на клиента“ в различните онлайн канали, да създават ангажиращо съдържание и да водят онлайн разговори.

В допълнение на учебната програма курсистите ще черпят опит от признати специалисти от Google и маркетинг експерти, които често ще бъдат гост лектори в курса. Участниците ще придобият практически умения, като работят по реални кампании за български компании. В края на обучението успешните участници ще получат сертификат, показващ владеенето на цялостни умения по дигитален маркетинг.

Сътрудничеството между Progress и Google се базира на образователните и маркетинг традиции на двете компании. Чрез „Академията на Телерик“, Progress е обучила над 9 хил. човека от всички възрасти присъствено и е изградила общност от 30 хил. потребители на онлайн ресурсите си. От 2012 г. Google е провела маркетинг обучения за десетки български агенции чрез програмата си Google Partners.

Етикети: Google , Progress , Telerik: A Progress Company , Telerik Digital Academy

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени