Приложението „Въпросник“ спечели конкурса NewBornIdeas на VIVACOM

Категория: Софтуер , Приложен софтуер , Application development
Saga Technology
сряда, 5 Февруари 2014 16:15ч

Приложението „Въпросник“ спечели конкурса NewBornIdeas на VIVACOM
Приложението „Въпросник“, което спечели първото място в конкурса NewBornIdeas: Go Mobile на VIVA Аpps на VIVACOM, има за цел да запознае българите с историята на родината им, с любопитни географски факти за нея, с традициите и обичаите, киното, музиката и т.н. „Въпросникът“ се развива под формата на състезателна игра, която дава възможност на всеки желаещ да премери знанията си с останалите. „Обичам България“ е общата тема, обединяваща всички въпроси, които приложението задава на потребителите.

Победителите – Благовест Димитров, Любомир Янчев, Иванка Тодорова и Иван Кънчев, ще получат финансиране за осъществяване на проекта си в рамките на 5 000 лв., безплатна интернет услуга от VIVACOM и подкрепа от Android платформата VIVA Apps за популяризиране и монетизиране на апликацията.

В конкурса NewBornIdeas, стартирал през ноември 2013 г., кандидатстваха 35 иновативни проекта, като само 10 от тях успяха да стигнат до финала. Експертното жури, включващо представители от двата фонда за начални рискови инвестиции - LAUNCHub и Eleven, VIVACOM, StartUP фондацията и Insitex, определи чрез гласуване приложението „Въпросник“ за своя фаворит в надпреварата.

Етикети: мобилни приложения , състезание , VIVACOM , NewBornIdeas

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени