Пожарникар разработва приложение за Google Glass

Категория: Софтуер , Приложен софтуер , Мобилни технологии , Смартфон
Благой Благоев
четвъртък, 23 Януари 2014 10:28ч

Пожарникар разработва приложение за Google Glass
Oчилата за разширена реалност Google Glass са пълноправен мобилен компютър, което означава, че разработчиците на софтуер са с развързани ръце. В това е уверен и американският пожарникар на име Патрик Джаксън.

Освен героична професия, г-н Джаксън има талант в областта на програмирането, както и разполага с предварителната версия на Google Glass. Така той решaва да не губи време и започва да развива първото мобилно профилно приложение за устройството. Ако се реализира правилно, приложението ще помогне на него и колегите му по-ефективно да изпълняват своите задължения.

В началния етап устройството ще позволи на пожарникарите да получават спешни повиквания директно върху себе си, като част от оперативната група. На дисплея ще се показва информация за разположените наблизо пожарни хидранти, като на приложението ще помага Google Maps. В най-близко бъдеще авторът възнамерява да въведе функция за бързо качване на устройството на плана на сградата, за да могат пожарникарите ефективно да се ориентират в непозната сграда.

Етикети: мобилно приложение , софтуерни приложения , Android приложения , очила за допълнителна реалност , приложение , Google Glass , софтуерно приложение , умни очила

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени