PocketBook Basic Touch PB625: комфорт за любителите на хубавото четиво

Категория: Хардуер
Saga Technology
вторник, 20 Декември 2016 23:05ч

PocketBook Basic Touch PB625: комфорт за любителите на хубавото четиво
Въпреки че се твърди, че хората вече не четат, пазарът на електронни четци се разширява и непрекъснато се появяват нови технологии, модели и услуги. Те стават все по-удобни, многофункционални и с размери за всеки вкус. Един от водещите производители електронни четци е международната компания, основана през 2008 г. в Украйна, Pocketbook. Оттогава до днес тя не спира да обновява продуктовата си линия с десетки устройства със всякакви размери и възможности.

Един от последните й ридъри от продуктовата линия 2016-2017 (много подходящ за подарък за празниците) е PocketBook Basic Touch PB 625, предлаган от дистрибутора Vali Computers. Тази продуктова линия е характерна с иновативната технология, използвана за първи път от компанията PocketBook и наречена Film Touch. Тя използва филм с дебелина само 0,2 мм, нанесен върху основния дисплей. Освен че дава възможност за много малка дебелина на устройството, тя предлага оптични характеристики, които доближават още повече електронните четци до усещането за обикновена хартиена книга.

Удобството да четеш на екран E Ink Carta
Разглежданият PocketBook Basic Touch PB 625 е с 6-инчов дисплей (15, 24 см) е четвърто поколение на специализираните за четци дисплеи, а именно e-Ink Carta, и разбира се, с новата Film Touch технология за по-естествено изживяване, когато четете любимите си книги. Четенето е направено още по-лесно и приятно с редица функционалности, като лесно прелистване на страници, прегледно съдържание, прескачане с лекота на определена страница, възможност да си отбелязвате важни неща, като съхранявате част от текста или пишете директно върху него. Функцията речник освен, че извежда превода и дефиницията на избраната дума, но дава възможност да прегледате подобни думи, да фиксирате речника доли на страницата, да сменяте речници, да въвеждате думи за превод от екранната клавиатура. Разбира се, можете да завъртате екрана, да променяте вида и големината на шрифта и да търсите. Доста неща, които обикновените книги или не предлагат или изискват доста усилия.

Поддържаните формати за книги са многобройни - EPUB DRM, EPUB, PDF DRM, PDF, FB2, FB2.ZIP, TXT, DJVU, HTM, HTML, DOC, DOCX, RTF, CHM, TCR, PRC (MOBI).

Четете и споделяйте без ограничения
Съвременната електронна книга обаче трябва не само да е приятна за четене и за управление на четенето – тя трябва да ви предлага възможности за споделяне, като всяко днешно електронно преносимо устройство.
За целта Pocketbook Basic Touch PB 625 има вграден безжичен Wi-Fi модул, който ви предоставя неограничени възможности за комуникация. Устройството е много общително и прави лесно споделянето в социалните мрежи на това какво четете с приятели и членове на семейството ви. За целта е създадена специална услуга ReadRate. С нея можете директно от вашия е-четец да споделяте цитати от книги, да коментирате, да изказвате мнения, както и да научавате какво четат или мислят приятелите ви. Услугата също ще ви държи в час кои са най-четените, най-коментираните и най-купуваните книги. Това ще се случва в предпочитаната от вас социална мрежа, например Facebook.

Друга новост е интеграцията с Dropbox - услуга, която ви позволява по-лесно да обновите библиотеката на вашия електронен четец, като автоматично синхронизира файловете, които са налични във вашия Dropbox акаунт, без нужда от кабели или софтуер.

Изобилие от приложения
Приложенията днес са неотменна част от електронната ни култура. И затова Pocketbook Basic Touch PB 625 идва при вас с преинсталирани програми като браузър, калкулатор, часовник-календар, игри като судоку и шахмат, новинарска RSS услуга, програмка за рисувана Scribble, редактор на снимки и изображения (поддържа формати JPEG, BMP, PNG, TIFF ) и, разбира се, магазин за книги Book Store, където може да създадете профил, да пазарувате и да ползвате всички функции на портала. Освен приложения, в устройството ще намерите и предварително заредени голям брой речници.

Мощни технически характеристики
Що се отнася до техническите характеристики, те също са на ниво да ви предложат бързина, удобство, капацитет. Екранът е мултисензорен (но не са забравени и хардуерните бутони), процесорът работи на 1000MHz, оперативната памет е 256 MB Mobile SDRAM, а постоянната бърза 8 GB флаш памет (може да варира), като се предлага и възможност да я увеличите до 32 GB с SD карта. Разбира се, наличен е MicroUSB порт за връзка с вашия компютър. Батерията ще ви позволи да прочетете 80000 страници преди да поиска зареждане.

Размерите на Basic Touch PB 625 са 174.4 х 114,6 х 8,3 мм, тежи 180 г и можете да го закупите от Vali Computers (vali.bg) за 199 лева.Етикети: електронна книга , Vali Computers , електронен четец , PocketBook , четец на електронни книги

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени