Пълнокадровият огледален Canon EOS 5DS / 5DS R получи сензор с резолюция 50,6 MP

Категория: Цифрово фото & видео , Цифрови фотоапарати
Благой Благоев
сряда, 4 Февруари 2015 15:24ч

Пълнокадровият огледален Canon EOS 5DS / 5DS R получи сензор с резолюция 50,6 MP
Слухове за подготовката на Canon EOS 5D – фотоапарат с 50-мегапикселова матрица, се появиха още миналата година, и сега, най-накрая, те имат някакво потвърждение. Според японския сайт Digital Camera Info скоро ще бъдат обявени моделите 5DS/5DS R, които всъщност ще бъдат оборудвани с пълноформатен CMOS сензор с резолюция 50,6 MP, което в съчетание с други функции обещава най-високо качество и изключително детайлни изображения.

Прогнозните характеристики на Canon EOS 5DS / 5DS R включват също двоен DIGIC 6 процесор, който позволява непрекъснато заснемане при 5 кадъра в секунда (което не е малко за такава огромна резолюция), както и обхват на стандартните стойности на чувствителност 100-6400 единици ISO, което е доста скромно по днешните стандарти. Но пък има една много прецизна AF система по 61 точки, допълнена с фирмена технология за проследяване и разпознаване.

За запис на видео е предвидена функцията Time Lapse, а опцията Bulb Timer ще допадне на феновете на снимането на звездното небе, което изисква изключително дълга експозиция. Що се отнася до разликите между моделите 5DS и 5DS R, според информацията те са сведени по същество да отсъствието в последния на оптичен нискочестотен филтър.

Етикети: Canon , фотоапарат , огледално-рефлексен фотоапарат

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени